AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi Kia Sorento stigao u srbiju - cene poznate

Novi Kia Sorento stigao u srbiju - cene poznate

Nova generacija luksuznog SUV modela Kia Sorento stiže na srpsko tržište. Prenosimo prve informacije i cenovnik...

U doba kada su sigurnost, pouzdanost i udobnost u prvom planu, novi Kia Sorento nudi tehnologiju koja je jednostavna za korišćenje, odgovornu vožnju i trenutke mira u pokretu. Dostupan u verzijama sa 5, 6 ili 7 sedišta, novi Sorento omogućava ljudima sa užurbanim i brzim životnim stilom da idu kuda god ih put odvede. Mogućnost naručivanja efikasnih hibridnih i plug-in hibridnih pogonskih sklopova, podržava Kijinu tranziciju u dobavljača rešenja za održivu mobilnost.


„Novi Kia Sorento podržava putovanje Kije ka novoj eri odgovornije vožnje“, rekao je Sjoerd Knipping, potpredsednik marketinga i proizvoda u Kia Europe. „Bogat paket naprednih bezbednosnih funkcija u kombinaciji sa sveobuhvatnom linijom visoko efikasnih i elektrifikovanih pogonskih sklopova čine novi Kia Sorento savršenim vozilom za kupce koji traže bezbednu, pouzdanu i opuštenu vožnju.“

 

Novi Kia Sorento stigao u srbiju - cene poznate

Upečatljiv izgled na putu i van njega


Snažno osveženje spoljašnjeg dizajna daje novom Kia Sorentu upečatljiv izgled na putu i van njega. Najnoviji model pokazuje filozofiju dizajna Opposites United, SUV D segmenta koji predstavlja stub „Odvažno za prirodu“ (Bold for Nature), pokazujući kako priroda i modernost mogu koegzistirati.


Novi Kia Sorento svojim osveženim spoljašnjim dizajnom dokazuje futurističku smelost za vrhunski izgled. Sa prednje strane, novi dizajn poklopca motora implementira poboljšani SUV dizajn sa većom zapreminom i definisanijom siluetom. Kia logo dodatno je premešten na vrh haube. Jedinstveni vertikalni farovi i dnevna svetla u obliku zvezdane mape naglašavaju progresivnu i visokotehnološku sliku, kao i novi dizajn maske hladnjaka sa 3D mrežastim uzorkom. Zajedno, vertikalna geometrija prednjh i zadnjh svetala stvaraju vizuelni sklad i naglašavaju sposoban i čvrst izgled SUV-a. Sekvencijalni prednji pokazivači smera upotpunjuju izgled visoke tehnologije. Redizajnirani prednji donji branik odiše kompaktnošću i samopouzdanjem, sa širokom zaštitnom pločom, redizajniranim svetlima za maglu i dizajnom vertikalnih usisnika vazduha koji naglašavaju snažan i tehnički imidž.


Sa strane, novi dizajn blatobrana ima poboljšani 3D izgled. Novi Sorento takođe dolazi sa tri nova dizajna točkova: aluminijumski točkovima sa felnama od 18, 19 ili 20 inča. Aluminijumski naplaci od 18 i 20 inča dostupni su samo za motor sa unutrašnjim sagorevanjem (ICE) Sorento, dok su aluminijumski naplaci od 19 inča dostupni na svim varijantama pogonskog sklopa. 17-inčni aluminijumski naplaci i dalje su dostupni za hibridni i ICE Sorento.

Novi Kia Sorento stigao u srbiju - cene poznate

U međuvremenu, zadnji deo vozila ima osvežena zadnja svetla sa dijagonalnim LED diodama. Vertikalna grafika zvezdane mape zadnjeg svetla, nastala spajanjem dva različita zadnja svetla, naglašava povezanost novog izgleda dizajna Kia Sorenta.Tanko, visoko postavljeno stop LED svetlo sugeriše sliku visoke tehnologije i visoke klase, dok redizajnirani zadnji branik i izduvi daju kompaktnijii izgled. Široka zadnja ukrasna zaštitna ploča, u kombinaciji sa grafičkim elementima crne obloge, stvaraju jasnu sliku jednog SUV-a.


Tri nove boje karoserije i više snage


Novi Kia Sorento u Evropu dolazi u 10 boja eksterijera, od toga su tri nove: Volcanic Sand, Interstellar Grey (poznata iz modela EV6), i Cityscape Green (poznata iz modela Niro). Clear White, Snow White Pearl, Aurora Black Pearl, Silky Silver, Gravity Blue, Steel Gray i Mineral Blue i dalje će bit u ponudi.


Osveženje unutrašnjosti za maksimalnu udobnost u vozilu


U unutrašnjosti, panoramske dimenzije Kia Sorenta daju osećaj beskrajne širine. Široke, vodoravne linije dodatno su naglašene minimalnom trakom unutrašnje ambijentalne rasvete, koja se proteže od jednog do drugog boka vozila oko ventilacijskih otvora. Dostupno u 64 boje, ovo ambijentalno osvetljenje vidljivo je duž armaturne table, na ručici menjača i na elementima prednjih vrata. Zakrivljeni displej i multimodalni displej osetljiv na dodir stvaraju osećaj visoke tehnologije i modernosti. Ručica menjača (shift by wire) je redizajnirana, dok crna obloga krova, metalne papučice i panoramski krov daju novom Sorentu tehnički, odvažan i moderan izgled.

Novi Kia Sorento stigao u srbiju - cene poznate

Novi Sorento je takođe opremljen najnovijim funkcijama za udobnost i praktičnost, uključujući nove naslone prednjih sedišta, ergonomsko vozačko sedište sa lumbalnom podrškom sa vazdušnim ćelijama i električno podesivim osloncem, kao i opciju memorijskog sedišta. Volan od veštačke kože može se grejati zimi, a dostupan je i sa opcijom podešavanja nagiba i teleskopskog elektro podešavanja, prilagođavajući njegov položaj na gore, dole, bliže ili dalje. Električno podesiva prednja sedišta sa opcijama ventilacije i grejanja kao i sedišta sa grejanjem u drugom redu, obezbeđuju maksimalan komfor za sve u vozilu.


Održiva strategija uređenja enterijera za uravnotežen odnos sa prirodom


Uz savršenu ravnotežu čvrstih i održivih elemenata, unutrašnjost novog Kia Sorenta takođe odražava stub Bold for Nature filozofije dizajna Opposites United. S ovim najnovijim poboljšanjem proizvoda, Kia uvodi veštačku kožu i recikliranu plastiku (PET) na Sorento sedištima sa novom varijantom opreme u Sage Green boji.


Kijina nova strategija boje, materijala i završne obrade nalazi se na granici između održivog i vrhunskog. Na primer, dizajneri su upotrebili PET tkaninu za višekratnu upotrebu u interijeru kako bi težio održavanju uravnoteženog odnosa sa prirodom.


Uz boju zelene žalfije (Sage Green), dva nova dodatna nivoa opreme daju kupcima u Evropi veću slobodu izbora. To uključuje crnu kožu sa novim perforiranim uzorkom i crnu Nappa kožu sa novim šavovima i sivim ukrasima.

Novi Kia Sorento stigao u srbiju - cene poznate

Odgovornija vožnja zahvaljujući elektrifikovanim pogonskim sklopovima


Novi Kia Sorento simbol je ravnoteže, nudi sigurnu, pouzdanu i opuštenu vožnju. Nudi maksimalnu opuštenost i odgovorniju vožnju putem elektrifikovanih i efikasnih pogonskih sklopova, budući da dolazi sa izborom dizel, hibridnih ili plug-in hibridnih pogonskih sklopova.


Sorento Plug-in Hybrid dolazi sa 1.6 T-GDI motorom i baterijom od 13,8 kWh uparenim sa automatskim menjačem sa šest stepena prenosa (6AT). Standardno dolazi sa pogonom na svim točkoviima. U međuvremenu, Sorento Hybrid dolazi sa 1.6 T-GDI motorom i baterijom od 1,49 kWh, takođe uparen sa 6AT i dostupan sa 2WD ili 4WD pogonom. Uz to, 2.2 dizel motor dolazi u kombinaciji sa osmostepenskim menjačem, dvostrukim kvačilom (8DCT) i dostupan je sa 2WD ili 4WD pogonima.


Unapređena tehnologija za besprekorno korisničko iskustvo


Novi Kia Sorento opremljen je najnovijom tehnologijom za povećanje sigurnosti, pouzdanosti i udobnosti. Dvostruki panoramski integrisani displeji krase unutrašnjost: 12,3-inčni infotainment displej osetljiv na dodir sa navigacijom i 12,3-inčni displej sa meračima ispred vozača. Uz to, 10-inčni head-up displej omogućava vozačima da vide osnovne informacije o vozilu i saobraćaju bez skidanja pogleda sa puta. Digitalni retrovizor, u međuvremenu, može se koristiti kao normalno elektro-hromatsko ogledalo ili kao ekran za sliku kamere. To vozaču omogućava siguran pogled unazad u situacijama kada je pogled zaklonjen.

Novi Kia Sorento stigao u srbiju - cene poznate

Infotainment sistemom se može upravljati sa multimodalnim displejom osetljivim na dodir i dolazi sa online navigacijom uključujući i telematske usluge, prepoznavanje glasa i Bluetooth-om. Kontrola klime, u međuvremenu, ima dvozonsku, potpuno automatsku kontrolu temperature. Sistem je dizajniran tako da Kia može bežično da šalje ažuriranja softvera i mapa u automobil, što uklanja potrebu za namenskom posetom prodajnom salonu.


Pored toga, novi Sorento uključuje bežični punjač za telefon, šest USB-C priključaka za punjenje (dva po redu) i Bose premium audio sistem. Pametni ključ nudi još više praktičnosti i komfora.


Nadograđeni ADAS i bezbednosne funkcije za maksimalanu sigurnost


Novost u ovom modelu su Highway Drive Assist 2.0 sa Lane Change Assist i Surround View Monitor (SVM) sa funkcijom 3D prikaza. Forward Collision-Avoidance Assist takođe je nadograđen kako bi uključio Junction Turning and Crossing, Evasive Steering Assist, sprečavanje promene saobraćajne trake u slučaju nailaska vozila iz suprotnog smera ili u slučaju nailaska vozila u susednoj traci koje se kreće u istom smeru.


Uz to, novi Sorento će i dalje biti dostupan sa radarskim tempomatom (NSCC) baziranim na navigaciji, pomoć za izbegavanje sudara u mrtvom uglu (BCA) s pomoći za izbegavanje sudara u saobraćaju u raskrsnici (RCCA), pomoć za sigurno izlaženje iz vozila (SEA), nadzor mrtvog ugla (BVM), daljinska pametna pomoć pri parkiranju (RSPA) i pomoć pri izbegavanju sudara pri parkiranju unazad (PCA-R).

Novi Kia Sorento stigao u srbiju - cene poznate

Dodatna nova karakteristika Away Close Tailgate pruža još više pogodnosti automatskim zatvaranjem prtljažnika nakon što vozač napusti područje detekcije iza automobila.


Sorento je opremljen sa do sedam vazdušnih jastuka: dvostrukim prednjim vazdušnim jastucima, dvostrukim bočnim vazdušnim jastucima na prednjim sedištima, bočnim vazdušnim zavesama sa senzorom za prevrtanje, sa novim zadnjim vazdušnim jastukom za grudni koš u drugom redu i prednjim centralnim vazdušnim jastukom. Prednji središnji vazdušni jastuk, koji predstavlja novitet u Sorentu, pruža dodatnu zaštitu za glavu putnika na prednjim sedištima i dizajniran je da spreči kontakt njihovih glava tokom sudara.


Prodaja novog Sorenta u Srbiji kreće od 01.06.2024. Standardno, dolazi sa sedmogodišnjom garancijom do 150.000 pređenih kilometara (šta pre nastupi), odnosno prve tri godine bez ograničenja kilometraže.

Foto: Milomir Bošković

Automazin.rs

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da svi postojeći korisnici srpskih tagova kao i oni koji kupe nov srpski tag, od sutra 05.06.2024. godine, mogu da nakon izvršene prekonfiguracije, odnosno registracije na TOLL4ALL platformu, plaćaju putarinu na autoputevima u Crnoj Gori (autoput Podgorica –Kolašin i tunel Sozina)...

123456. . .1599
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje