AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally, Bugarska – Krum Donchev menja suvozača

Rally, Bugarska – Krum Donchev menja suvozača

Prema pisanju bugarskih medija glasine o raskidu petogodišnje saradnje između Kruma Doncheva i njegovog suvozača Stoika Valcheva dobile su svoju zvaničnu potvrdu. Za sada nije poznato ko će naredne sezone sedeti u kokpitu Peugeota 207 S2000 Prista Oil Rally Teama sa aktuelnim vicešampionom Bugarske.

“Da, Valchev više neće biti u našem timu.“ - izjavio je menadžer ekipe Georgi Donchev - “Naslednik će biti, nadamo se, neko sa velikom internacionalnim iskustvom. Medije ćemo o imenu obavestiti uskoro.“ Za pet godina zajedničkog trkanja duo Donchev-Valchev je nastupio ukupno 37 puta i zabeležio 11 pobeda. Najveći uspeh je bez sumnje drugo mesto u Šampionatu Evrope u sezoni 2006.

Rally, Bugarska – Krum Donchev menja suvozača

Petar Janković - Automagazin

Dakar Rally 2009 – Gužva u Buenos Airesu

Dakar Rally 2009 – Gužva u Buenos Airesu

Dva dana pred start najtežeg auto-moto takmičenja na Svetu, relija Dakar, argentinska predstonica Buenos Aires vrvi od „pridošlica“ sa svih strana planete. Tehnička komisija radi poslednje provere a timovi i vozači nakon proslave dočeka nove godine posednje pripreme za početak nove avanture na potpuno drugačijoj lokaciji od one na kojoj smo već godinama unazad navikli da pratimo Dakar Rally.
Rally - Anrdrej Jereb podržava IRC

Rally - Anrdrej Jereb podržava IRC

Kao što smo najavili, jedan od najkvalitetnijih reli pilota u regionu, Andrej Jereb, nastupiće na ovogodišnjem izdanju Rallye Monte Carlo, kojim se u drugoj polovini januara otvara ovogodišnja sezona serijala Intercontinental Rally Challenge...
IRC – Testovi Abartha pred Monte Carlo Rally

IRC – Testovi Abartha pred Monte Carlo Rally

Italijanski Abarth i njegovi vozači u novu sezonu Intercontinetal Rally Challengea ulaze sa velikom dozom optimizma. Pozitivna energija u timu povećala se dodatno nakon uspešne test sesije na putevima Južne Francuske, veoma sličnim onima koje Bassa, Alena i Rossettija očekuju krajem januara u okolini Kneževine Monako.
WRC – Adapta Subaru Rally Team naslednik Subaru WRT-a

WRC – Adapta Subaru Rally Team naslednik Subaru WRT-a

Iako u prvi mah povlačenje Subaru WRT-a nije obradovalo ljude iz novoformiranog norveškog Adapta Rally Teama razvoj situacije ipak ide u njihovu korist. Nakon dogovora završenih ovih dana Norvežani će imati potpuni pristup tehnologiji koju poseduje Prodrive što podrazumeva i dvojicu od njihovih top inženjera.
Rally Dakar - Ugrožena arheološka nalazišta

Rally Dakar - Ugrožena arheološka nalazišta

Predstavnici Argnetinske arheološke asocijacije zabrinuti su zbog mogućnosti da tradicionalni Reli Dakar, koji se iz bezbednosnih razloga preselio iz Afrike u Južnu Ameriku, može oštetiti značajna arheološka nalazišta...
Rally – Manje razlike između N i S2000 bolida?

Rally – Manje razlike između N i S2000 bolida?

S2000 bolidi su polako ali sigurno postali dominantni u odnosu na klasične automobile grupe N4. Kako se oba automobila glavni takmaci u gotovo svim domaćim šampionatima i Šampionatu Evrope, FIA razmišlja o potezima koji bi eventualno smanjili razliku između dve trkačke koncepcije koje ovi automobili predstavljaju. Naravno, razgovara se o „popuštanju“ stega u pravilima za grupu N4.
WRC – Program Novikova za sezonu 2009

WRC – Program Novikova za sezonu 2009

Rus Evgeny Novikov naredne godine može postati nova svetska reli zvezda. U vrhunskom bolidu i sa dobrim budžetom prvi i najvažniji zadatak je uspešno obavljen. Ostalo je na osamnaestogodišnjem mladiću. Upravo je predstavljen program mladog Rusa i najverovatniji izgled Citroen WRC C4 bolida sa kojim će se i takmičiti u sezoni 2009.
WRC – Loeb pozitivno o S2000+

WRC – Loeb pozitivno o S2000+

Petostruki prvak sveta pre nekoliko dana je „zapretio“ da će se povući iz Šampionata Sveta u reliju ukoliko FIA usvoji trenutnu S2000 koncepciju kao naslednika WRC bolida. Sada kada iz kuće svetskog automobilizma dolaze vesti o „plus“ verziji S2000 bolida Sebastien Loeb sa optimizmom gleda na budućnost WRC-a.
IRC - Andrej Jereb se vraća u Monte Carlo!

IRC - Andrej Jereb se vraća u Monte Carlo!

Višestruki reli šampion Slovenije i Srbije i Crne Gore, Alndrej Jereb, vraća se na legendarni reli Monte Carlo, gde je 2006. godine ostvario svoj najbolji rezultat u svetskom prvenstvu. Visokokvalitetni slovenački pilot 21. januara pojaviće se na otvaranju IRC sezone, gde će snagu odmeriti u izuzetno jakoj konkurenciji...
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46