AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

IRC – Škoda predstavila fabrički tim

IRC – Škoda predstavila fabrički tim

IRC – Škoda predstavila fabrički tim

Da nije sve tako crno u svetskom reli sportu potvrđuju nam vesti koje dolaze iz Intercontinental Rally Chalengea. Škoda Motorsport Team nakon homologacije modela Fabija S2000 predstavila je i sastav svog tima koji će braniti fabričke boje češkog proizvođača počev od januara i relija Monte Carlo.
WRC – Kraj i za Subaru WRT!

WRC – Kraj i za Subaru WRT!

Tvrđava WRC se dobrano ljulja. Ako se povlačenje Suzuki WRT-a i moglo očekivati a o njemu se pričalo i tokom godine, izlazak Subaru-a iz Šampionata Sveta u reliju nakon skoro 20 godina zajedničkog „suživota“ i šest titula prvaka, blago rečeno se može nazvati šokom. Svetska ekonomska kriza je glavni razlog zbog koga je WRC dodatno osiromašen.
IRC – Peugeot UK i Mekee u IRC-u 2009

IRC – Peugeot UK i Mekee u IRC-u 2009

Sa Ostrva je konačno stigla zvanična potvrda da će Peugeot Sport UK Team nastupiti u Intercontinental Rally Chalengeu za sezonu 2009 sa posadom Kris Mekee – Paul Nagle. Podršku timu i pripremu automobila vršiće belgijski Kronos Racing. Poznajući potencijale Mekee-a mladi Britanac se pridružuje sve većoj ekipi potencijalnih pobednika popularne reli serije.
Race of Champions 2008 – Loeb po treći put

Race of Champions 2008 – Loeb po treći put

Sezona puna rekorda se konačno završava za Sebastiena Loeba i to pobedom na Race of Champions 2008. Ovogodišnje izdanje popularnog RoC-a je voženo na engleskom Webley stadionu a Francuz je u finalu pobedio Davida Coultharda i tako se po treći put okitio ovom prestižnom titulom.
Slovenija, rally – Tomaž Kaučič ponovo automobilista godine

Slovenija, rally – Tomaž Kaučič ponovo automobilista godine

Tomaž Kaučič je zajedno sa svojim suvozačem Peterom Zorenčem ove sezone odbranio titulu Šampiona Slovenije osvojenu prošle godine, dok je u otvorenom prvenstvu Hrvatske po treći put za redom najbolji. Bili su to rezultati dovoljnji da slovenački sportski autosavez AŠ2005 dodeli Kaučiču titulu najboljeg automobiliste u 2008. godini.
Rally – 20 minuta raja za Marka Jerma

Rally – 20 minuta raja za Marka Jerma

Reli sezonu 2008 u kojoj je ponovo osvojio titulu Šampiona u italijanskoj verziji Ford Fiesta ST Cup i nastupao na reliju Šampionata Sveta u Velikoj Britaniji, Marko Jeram je završio na test stazama velikog M-Sporta u kokpitu poslednje verzije Ford Focus WRC bolida. Dvadeset minuta, koliko je proveo za volanom vrhunskog WRC bolida Slovenac će definitivno dugo pamtiti.
WRC – WRC bolid od 2010-te S2000+

WRC – WRC bolid od 2010-te S2000+

Nakon današnjeg sastanka u Monaku FIA World Motorsport Council je odlučio da će od 2010-te godine WRC bolid predstavljati kit verziju aktuelnih S2000 automobila. U traženju rešenja za smanjenje troškova čelnici FIA su izglasali ono o čemu se odavno „šuškalo“. Reakcije timova i proizvođača uslediće uskoro. Verujemo da će biti oprečnih mišljenja.
Rally – Luca Rossetti prelazi u Abarth?

Rally – Luca Rossetti prelazi u Abarth?

Italijanska reli javnost je šokirana najavom prelaska aktuelnog Šampiona Italije i Evrope iz Peugeota u Abarth Team. Ove vesti dolaze iz italijanske štampe gde je Rossetti već najavljen kao prvi vozač tima u domaćem šampionatu gde će boje Abartha braniti zajedno sa Umbertom Scandolom.
IRC, China Rally – Kraj sezone na istoku

IRC, China Rally – Kraj sezone na istoku

Kao i prošle godine sezonu Intercontinental Rally Challengea zatvara China Rally. Na žalost, takođe kao i prošle godine borba za najviši plasman je završena pre poslednje runde tako da je reli u Kini prošao bez velike pompe, velikih timova i velikih vozačkih imena.
Rally – Marko Jeram u Focusu WRC

Rally – Marko Jeram u Focusu WRC

Jedan od najtalentovanijih mladih vozača regiona, Slovenac Marko Jeram, kao nagradu za osvajanje drugog uzastopnog naslova prvaka italijanskog Ford Fiesta ST Cup-a, dobio je priliku da se okuša na poslednjem WRC reliju sezone u Velikoj Britaniji. Jeram je i dalje na Ostrvu a sledi i drugi deo nagrade, test vožnja Ford Focusa WRC.
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46