AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Bugarska – Reli novosti

Bugarska – Reli novosti

Iako je stigla vest da Serbia Rally naredne neće biti deo nacionalnog šampionata Bugarske, upoznati koliku popularnost bugarski piloti imaju u Srbiji Automagazin web portal ne odustaje da prenosi najsvežije informacije koje dolaze od suseda. Ovoga puta najnovije vesti o aktivnostima Jasena Popova i Todora Slavova.

Bugarska – Reli novosti

Iskusni Popov, zajedno sa kolegom Nikolaijem Paunovim tokom dva dana je bio gost Raimunda Baumschlagera gde je zajedno sa još dvadesetak pilota iz Češke, Mađarske, Rusije, Grčke, Portugalije, Ukrajine i Italije isprobao novi Mitsubishi Lancer Evo X, pripremljen od strane BRR Teama. Iako su unapređenja vidljiva Popov nije preterano oduševljen novim modelom i čak je izjavio da zasigurno neće kupovati gotov trkački automobil. “Bez lažne skromnosti smatram da mogu da napravim automobil istog kvaliteta kao i moje zapadne kolege.“ - izjavio je Popov nakon povratka iz Austrije.

Bugarska – Reli novosti

Mladi Todor Slavov nastavlja sa svojim prodorom na evropsku scenu nakon veoma uspešne godine na domaćem terenu i zapaženog nastupa na Pirelli Shoot-Out takmičenju. Ovoga puta Bugarin putuje u Francusku gde se krajem meseca vozi Rally du Var na kome će se po prvi put voziti Renault Clio R3 Cup a nastupiće čak 24 posade iz cele Evrope (Robert, Princen, van Vinke, Betti). “Putujem u Francusku bez prevelikih očekivanja ali je sigurno da ću dati sve od sebe da se što bolje pokažem u konkurenciji velikih imena evropskog relija.“ - izjavio je pilot Bulbet Rally Teama koji će imati priliku da upozna petostrukog Šampiona Sveta Sebastiena Loeba koji na ovom takmičenju nastupa zajedno sa svojom suprugom u Citroenu C2 S1600. Petar Janković - Automagazin

Bugarska – Promene na Rally Bulgaria 2009

Bugarska – Promene na Rally Bulgaria 2009

Kao kandidat za ulazak u kalendar Šampionata Sveta u sezoni 2010, Rally Bulgaria je pretrpeo prve od nekoliko najavljenih radikalnih promena. Za sada to su tri dodatna, do sada ne vožena brzinska ispita što je reli uvećalo za 73 takmičarska kilometra tj. na 335 kilometra brzinskih ispita (922km ukupno).
PWRC, Wales Rally – Odluka o tituli

PWRC, Wales Rally – Odluka o tituli

Vozač Red Bull Rally Teama Andreas Aigner ovoga puta mora ići na sve ili ništa. Razlog je je jednostavan. Finac Juho Hanninen u poslednji reli šampionata ulazi sa velikih 6 bodova prednosti. Šanse su male. Austrijanac, kome ni startna pozicija ne ide baš na ruku, mora završiti u prvih tri a i tada postoje tri scenarija o završetku PWRC godine.
WRC – Povratak Loeba u kokpit prototipa

WRC – Povratak Loeba u kokpit prototipa

Letenje sa akrobatskom grupom, zvanični F1 testovi, vožnja Peugeot 908 HDi FAP prototipa na stazi Paul Ricard i na kraju nastup na završnom reliju francuskog šampionata, Rallye du Var, prekratili su za Sebastiena Loeba dane čekanja do početka Wales Rally-a u Velikoj Britaniji. Verujemo da mu nije bilo ni malo dosadno.
ERC – Ojeda sa Fabijom u Šampionatu Evrope?

ERC – Ojeda sa Fabijom u Šampionatu Evrope?

Šampion IRC-a iz 2007-me i aktuelni Šampion Španije na asfaltnim stazama, Enrique Garcia Ojeda, prema pisanju La Nueva Espana u sezoni 2009 će nastupiti za Scuderia Jolly Club sa Škoda Fabijom S2000. Program bi trebao obuhvatiti sve relije Šampionata Evrope 2009.
Rally – Abarth razmišlja o WRC-u

Rally – Abarth razmišlja o WRC-u

Abarth Grande Punto S2000 je učinio dosta da se znak škorpiona ponovo uzdigne. Prodaja koja je premašena za preko 20% i nova pravila koja se očekuju iz FIA-e do kraja godine daju krila rukovodstvu Fiata i Abartha da glasno razmišljaju o eventualnom prelasku iz IRC-a u Šampionat Sveta u reliju.
WRC, Wales Rally – Pun gas Forda

WRC, Wales Rally – Pun gas Forda

Malcolm Wilson ima samo jednu instrukciju za svoj finski dvojac na predstojećem reliju Vels – gas do daske. To je jedini način da Ford Wolld Rally Team spreči Citroen da se ove sezone okiti duplom titulom. Ako Hirvonen i Latvala i uspeju da osvoje prva dva mesta o tituli će ipak odlučivati plasman Loeba i Sorda.
Dakar 2009 – Početak

Dakar 2009 – Početak

Reli Dakar 2009 započeo je tehničkim pregledom i administrativnim proverama više od mesec dana pre pravog starta u Buenos Airesu. U luci Le Havre tokom dva dana biće pregledano 720 vozila što je više od 80% prijavljenih. Nakon toga sledi ukrcavanje u prekookenaski brod Grande Benelux i dug put za Južnu Ameriku.
Hrvatska, Rally Novi Vinodolski – Po titulu u A klasi!

Hrvatska, Rally Novi Vinodolski – Po titulu u A klasi!

Posada Target Motorsporta Alex Humar i Edo Čuk kreće na poslednji reli Otvorenog prvenstva Hrvatske u reliju sa ciljem da odbrani trenutno lidersku poziciju u klasi A. Biće to i poslednji reli u ovoj godini za atraktivnu slovenačku posadu u ništa manje atrkativnom Citroenu C2R2 Max.
Hrvatska, Rally Vinodolski – Crnojević ima najveće šanse

Hrvatska, Rally Vinodolski – Crnojević ima najveće šanse

Premijerno izdanje relija Vinodolski zatvoriće ovogodišnju sezonu reli takmičenja u susednoj Hrvatskoj. Biće to reli na kome će se odlučiti o prvaku Hrvatske za sezonu 2008 a trenutno najveće šanse ima lider šampionata, Siniša Crnojević zajedno sa svojim suvozačem Marinom Maretić. Prenosimo Sinišinu izjavu pred Rally Vinodolski...
Dacia Duster Extreme 1.2 Tce 130 4x4
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.T. Neuville192
2.O. Tanak158
3.S. Ogier154
4.E. Evans140
5.A. Fourmaux130
6.K. Rovanpera86
7.T. Katsuta80
8.D. Sordo44