AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Cental Europe Rally – Završen tehnički pregled vozila

Cental Europe Rally – Završen tehnički pregled vozila

Iako se u Budimpešti ne oseća ona legendarna atmosfera Dakar relija sigurno je da se ponovno okupljanje “dugoprugaša” sa nestrpljenjem očekivalo. Na Trgu Heroja u Budimpešti timovi su danas obavili administrativne kao i poslove tehničke verifikacije vozila u sve tri kategorije.

Start je na istom mestu sutra, kada karavan od ukupno 238 vozila (96 motora, 18 kvadova, 84 automobila i 40 kamiona) kreće na svoj prvi od sedam brzinskih ispita kroz Mađarsku i Rumuniju. Dakar Series tako je danas započeo svoj “život” na obalama Dunava. Petar Janković - Automagazin

Rally – Prve fotografije Proton S2000

Rally – Prve fotografije Proton S2000

U saradnji sa australijskim portalom www.serviceparknews.com u prilici smo da Vam eksluzivno prikazemo prve fotografije 80% kompletiranog modela Proton S2000 koji u svojim radionicama priprema britanski MEM World Rally Team.
Central Europe Rally, 1. dan – Prema očekivanju, Sainz!

Central Europe Rally, 1. dan – Prema očekivanju, Sainz!

Idealno prolećno vreme ispratilo je učesnike Central Europe Rally-a iz Budimpešte do Dabasa gde je startovao prvi brzinski ispit prema Rumuniji dužine 63 kilometra. Prema očekivanju u konkurenciji vozača najbrži je bio aktuelni cross-country Šampion i prvi vozač VW-a, Carlos Sainz.
ERC, Rally 1000 Miglia - Andreucci i Rossetti pobednici

ERC, Rally 1000 Miglia - Andreucci i Rossetti pobednici

Vozača RalliArt Italia, Paola Andreuccija, ništa nije moglo da spreči da se popne na najvišu stepenicu pobedničkog postolja relija 1000 Milja. U svom Mitsubishi Lanceru devete evolucije daleko iza sebe je ostavio sve vozače u S2000 mašinama dokazavši da “stari” automobili grupe N još uvek nisu za bacanje. Uspeh je još veći ako se uzme u obzir asfaltna podloga na kojoj se vozi reli 1000 milja.
Central Europe Rally – Volkswagen u Budimpešti

Central Europe Rally – Volkswagen u Budimpešti

Dan pre početka Central Europe Rally-a u Budimpešti kompletan VW cross-country tim je imao više nego popunjeno pred-takmičarsko vreme. Mađari kao dobri domaćini zvezde na čelu sa Carlosom Sainzom su ugostili u svom parlamentu gde su ih primili najviši državni zvaničnici.
ERC, 1000 Miglia – Fantastičan dan Paola Andreuccija!

ERC, 1000 Miglia – Fantastičan dan Paola Andreuccija!

Nakon završenih devet brzinskih ispita na liderskoj poziciji relija 1000 Miglia je Paolo Andreucci sa Mitsubishi Lancerom Evo IX koji je pravim izborom pneumatika i boljom startnom pozicijom u prvom prolazu jučerašnjim brzinskim ispitima uspeo da napravi prednost koju glavni konkurenti u S2000 mašinama u nastavku nisu uspeli da nadoknade.
Rally – Demolition Man

Rally – Demolition Man

Leszek Kuzaj nastavlja svoju “misiju” uništavanja bolida. Ovoga puta žrtva je bila Škoda Fabia WRC u vlasništvu First Motorsporta sa kojom je Poljak trebao da nastupi na ADAC Hessen Rallye Vogelsberg.
WRC – Duval: WRC preskup!

WRC – Duval: WRC preskup!

Naravno da Belgijanac nije otkrio “toplu vodu” a izjava iz naslova ove vesti je samo jedan deo teksta kojim je ogorčeni Duval saoštio javnosti da ga neće gledati ni na jednom WRC reliju sve do polovine avgusta i takmičenja u Nemačkoj.
1. ZABOČKI ORC RALLY 2008.

1. ZABOČKI ORC RALLY 2008.

Druga trka sezone očekuje nas u Zaboku, 02-03. maja. Zabok je grad sa dugom oktanskom tradicijom i savršen je domaćin jedne ovakve rally trke. Očekuje se kako će broj gledaoca iz Čazme biti nadmašen. Brzinski ispiti u Zaboku i Oroslavju okupiće navijače iz celog Zagorja, goste iz Zagreba, a dolazak najavljuju i navijači iz Istre, Slavonije ...
WRC – Testovi Forda pred Jordan Rally

WRC – Testovi Forda pred Jordan Rally

Četiri dana Ford World Rally team neumorno je trenirao na makadamskim stazama Cataluniye sve u nameri da se što bolje pripremi za okršaj sa Citroenom na novom terenu za sve. Prva dva dana su bila rezervisana za Hirvonena druga dva za Latvalu.
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46