AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC – Subaru će ponovo pobeđivati!

WRC – Subaru će ponovo pobeđivati!

Rečenicu iz naslova je izgovorio Richard Taylor koji optimistično veruje da će njegov tim u 2008-moj moći ponovo da stigne do najvišeg mesta na pobedničkom postolju. Buduće uspehe Taylor naravno vezuje za novi model iz kuće Subaru, Imprezu WRC S14.

WRC – Subaru će ponovo pobeđivati!

SWRT već dve godine nije ono što se od njega očekuje. Poslednja pobeda zabeležena je davne 2005-te godine a prošle sezone umesto borbe sa Citroenom i Fordom “Japanci” su na jedva uspeli da stignu do treće pozicije nakon napete borbe sa Stobart timom. Tačan datum predstavljanja novog bolida biće određen ovog meseca nakon prvih testova. Petar Janković - Automagazin

Rally – Bez Stohla na Janner Rally-u

Rally – Bez Stohla na Janner Rally-u

Iskusni Manfred Stohl ipak neće nastupiti na reliju koji otvara sezonu u Evropi. U poslednji čas i pored najave nastupa sa Mitsubishi Lancerom EVO IX pogonjenim na tečni gas Stohl se danas neće pojaviti na startnoj rampi.
Rally – Pozzo testira Škodu S2000?

Rally – Pozzo testira Škodu S2000?

Pomalo čudne vesti stižu iz Argentine od strane Gabriela Pozzoa. U svom poslednjem intervjuu Pozzo, vozač Tango Rally Teama u PWRC-u, dobio je ponudu od Škode da testira novi model Fabie S2000. Gde je u toj priči Kopecky?
WRC – Novo rukovodstvo Suzukija

WRC – Novo rukovodstvo Suzukija

Poslednjeg dana, sada već prošle, 2007-me godine Suzuki World Rally Team je predstavio novog tehničkog direktora i menadžera tima. Suzuki u svoju prvu kompletnu WRC sezonu ulazi sa domaćim kadrom na čelnim funkcijama tima.
IRC – Povratak Auriola?

IRC – Povratak Auriola?

Francuz Didier Auriol je 1994-te godine osvojio titulu Šampiona Sveta u reliju za volanom Toyote Celice Turbo 4WD. Prema pisanju Rallyes-Magazinea, sada več 50-godišnji Auriol će ponovo sa Toyotom nastupiti na četiri relija Intercontinental Rally Challengea u sezoni 2008.
WRC – Suzuki u novim bojama

WRC – Suzuki u novim bojama

Na prva dva relija u karijeri Suzuki SX4 WRC je izašao “obučen” u nezanimljivo belu odoru išaranu sa samo nekoliko nalepnica sponzora. Uz novu sezonu i intenzivne testove pred Monte Carlo stiže nam i SX4 u mnogo lepšem izdanju.
Rally – Ojedin povratak korenima

Rally – Ojedin povratak korenima

Prošle godine u Intercontinental Rally Challengeu zablistao je Španac Enrique Garcia Ojeda, vozač Peugeot Sport Spain. Osvajanjem titule sebe je lansirao u vrh evropskog reli sporta i svi su očekivali nastavak uspešne internacionalne karijere. Na žalost po Ojedu, mada on to ne priznaje, neće biti u mogućnosti da odbrani titulu.
Janner Rally – Trka za 15.000 evra

Janner Rally – Trka za 15.000 evra

Iskusni Austrijanac Raimund Baumschlager kao glavne pretendente za pobedu na prvom reliju u 2008-moj godini vidi svog zemljaka Manfreda Stohla i Čeha Vaclava Pecha, pobednika iz 2006-te i 2007-me godine.
Open Rally Challenge - Rally nove generacije

Open Rally Challenge - Rally nove generacije

Sinoć je u Zagrebu, u sklopu "402 Street race – Victory ceremony & New years party" održana prva prezentacija nove generacije reli takmičenja ORC "OPEN RALLY CHALLENGE". ORC polako izlazi iz kuloarskih okvira i prelazi u proces koji traje i ne može se zaustaviti, a koji bi mogao dobiti i regionalni karakter. Šta je to Open Rally Challenge?
WRC – Pneumatici u sezoni 2008

WRC – Pneumatici u sezoni 2008

Sezona 2008 Šampionata Sveta u reliju donosi dve velike novine koje se tiču pneumatika. Novi je snabdevač, umesto BFGoodricha na scenu sledeće tri godine stupa Pirelli, i nova je zabrana korišćenja specijalne pene za “instant popravku” probušene gume.
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46