AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

FIA IRC – Novo ime staro prezime

FIA IRC – Novo ime staro prezime

Nakon više nego uspešne reinkarnacije prezimena Alen, u svet relija polako ali sigurno se vraća još jedno čuveno, dobro poznato prezime. Mathieu Biasion, nećak mnogo čuvenijeg Mikija u sezoni 2008 planira nastup na osam relija Intercontinental Rally Chalengea.

FIA IRC – Novo ime staro prezime

Mathie iza sebe ima četvrtu poziciju u izdanju Ford Fiesta Trophy-a za sezonu 2006, dok se ove godine uglavnom takmičio za volanom Renault Clia R3. Što se prevoza tiče, za sledeću sezonu izbor je pao na Peugeot 207 S2000. Ostaje još samo da mladi Biasion (rođen 1979-te godine) ostavi utisak kao njegov kolega i suparnik Anton Alen. Miki Biasion, da Vas podsetimo, ima titulu Šampiona Evrope i Šampiona Italije iz 1983-će godine sa Lanciom 037, i dve titule Šampiona Sveta, 1988-me i 1989-te takođe sa Lanciom. Petar Janković - Automagazin

Loeb u F1, Kovalainen u WRC

Loeb u F1, Kovalainen u WRC

I pored bombastičnog naslova prema vestima koje dolaze iz agencije AFP radi se o još jednom reklamnom potezu Total Elf grupacije. Proizvođač ulja i maziva koji je sponzor i Citroen WRC i Renault F1 tima iskoristiće ovu “rokadu” naravno u svrhu popularizacije svojih proizvoda.
Rally – Uzbudljiva završnica u Hrvatskoj

Rally – Uzbudljiva završnica u Hrvatskoj

Prošlog vikenda u Hrvatskoj je održan 8. Rally Poreč, predposlednja runda Međunarodnog Šampionata Hrvatske u reliju. Na brzim stazama u okolini Poreča najbolje se snašla posada Siniša Crnojević/ Martina Maretić i pomalo iznenađujuće stigla do svoje prve pobede u generalnom plasmanu.
WRC – Suzuki, makadamski testovi

WRC – Suzuki, makadamski testovi

Suzuki WRC Team ubrzano se priprema za makadamsku premijeru u Velikoj Britaniji. Kako izgleda voziti novi SX4 WRC u “iberu” možete pogledati ovde na onboard snimcima sa tek završenih test vožnji.
FIA IRC – Ford 2008-me u Rally Challengeu

FIA IRC – Ford 2008-me u Rally Challengeu

Pored uspešnog aktivnog učešća u Šampionatu Sveta Ford će po najnovijim glasinama od sledeće sezone aktivno biti uključen u sve popularnijiju seriju Intercontinental Rally Challengea. Model koji će predstavljati “plavi oval” je Ford Fiesta S2000.
FIA IRC, China Rally – Ponovo dva pobednika

FIA IRC, China Rally – Ponovo dva pobednika

Kao i na prvom reliju sezone u Africi i poslednja runda Intercontinental Rally Challengea je završena sa dva pobednika. Najbrži je bio Australijanac Cody Crocker ali kao vozač Subaru Impreze nije uvršten u konačni plasman IRC-a. U drugoj konkurenciji pobednik je David Higgins sa Mitsubishi Lancerom Evo IX.
WRC - Mr.  Martin Holmes, svetski reli mag

WRC - Mr. Martin Holmes, svetski reli mag

Uskoro nas očekuje uzbudljiva završnica svetskog reli šampionata. Posle Irske, čije ce staze svakako biti osveženje WRC-a, na redu je dobro poznati Wales Rally GB u Cardiffu. Kada padne zavesa, sređivaće se utisci, sumirati rezultati, prepričavati događaji… Šampionat je i ove godine bio pod budnim okom, olovkom i foto aparatom novinarskog maga WRC-a, gospodina Martina Holmesa. Ko je Mr. Holmes?

Rally – Povratak korenima Carlosa Sainza

Rally – Povratak korenima Carlosa Sainza

Na Shalymar reliju u Španiji pre 27 godina svoj debi u reli automobilu imao je dvostruki Šampion Sveta Carlos Sainz. Španac se ove godine ponovo vraća u kokpit WRC bolida da bi pružio podršku takmičenju koje je označilo start jedne nezaboravne karijere.
WRC – Estonski narodni WRC tim

WRC – Estonski narodni WRC tim

Prema pisanjima medija u Estoniji planira se projekat Estonia Rally Teama, po modelu ulaska Abu Dhabi-ja u Ford. Kao vozači naravno u obzir dolaze samo Urmo Aava i penzionisani Markko Martin a bolid o kome se mašta je Citroen C4 WRC.
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46