AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally – Citroen predstavio C2-R2 MAX

Rally – Citroen predstavio C2-R2 MAX

Citroen je odabrao Ajaccio da potencijalnim mušterijama predstavi evoluciju modela C2-R2 nazvanu kratko MAX. Nova perjanica francuskog proizvođača u novooformljenoj R2 klasi ima jači motor, poboljšano vešanje i jače kočnice.

Rally – Citroen predstavio C2-R2 MAX

Prva verzija Citroena R2 predstavljena je još u decembru 2005-te, a novi model će biti homologiran 1. januara 2008-me godine. Yves Matton, jedan od šefova zaduženih za odnos sa kupcima je više nego zadovoljan novom evolucijom - “C2R2 MAX ima dosta poboljšanja na motoru koja su rezultovala povećanjem snage, urađena je kompletna revizija suspenzije koja sada omogućava mnogo više podešavanja i kočnice su znatno unapređenje. Novi hidraulični servo daje mnogo više „povratnih informacija“ sa podloge. Sa svim ovim unapređenjima očekujemo da MAX na asfaltnoj podlozi bude veoma blizu vremenima koje prave R3 automobili. Optimističke informacije iz Citroena je potvrdio i test vozač Jean-Joseph Simon koji je dodao da je MAX korak u pravom smeru. Petar Janković - Automagazin

WRC - Komljenović na cilju Rallye de France 2007

WRC - Komljenović na cilju Rallye de France 2007

Posle savladanih 16 brzinskih ispita i pređenih 360 takmičarskih kilometara relija na Korzici, posada Miloš Komljenović i Aleksandar Jeremić, pojavila se na cilju svoje 6. trke u Svetskom Reli Šampionatu. Posada Interspeed Racing Team-a osvojila je 12. mesto u konkurenciji juniora...
WRC – Još tri pobede do titule

WRC – Još tri pobede do titule

Cilj Sebastiena Loeba je da do kraja sezone pobedi na sva tri preostala takmičenja i tako stigne do titule Šampiona. Nimalo jednostavan zadatak, posebno ako se uzme u obzir glavni protivnik i trenutni lider šampionata, Marcus Gronholm.
ERC, Rallye Antibes – Lista prijava

ERC, Rallye Antibes – Lista prijava

Odlučujuća runda Šampionata Evrope za sezonu 2007 odigrava se u Francuskoj. Četrdeset drugo izdanje Rallye Antibes Cote d’Azur odlučiće ko će postati Šampion Evrope a do titule mogu Simon Jean-Joseph (50), Volkan Isik(49), Dimitar Iiev(43) pa čak i Michal Solowow(40) i Renato Travaglia(35).
WRC, Tour de Corse – Het-trik Loeba

WRC, Tour de Corse – Het-trik Loeba

Sebastien Loeb je sve bliže Marcusu Gronholmu u generalnom plasmanu Šampionata Sveta u reliju. Trećom uzastopnom pobedom na svom domaćem asfaltu Francuz se približio prvom vozaču Forda na samo četiri boda.
WRC, Tour de Corse – Duval odustao na etapi

WRC, Tour de Corse – Duval odustao na etapi

Mladi Belgijanac ovoga puta nije imao sreće. Iako je klasifikovan kao četvrti na kraju drugog dana relija u Francuskoj, Duval nije uspeo da nakon poslednjeg brzinca dana stigne do servisnog parka što je naravno okarketisano kao odustajanje.
WRC – Gronholm: Hoću, neću

WRC – Gronholm: Hoću, neću

Iako je Marcus Gronholm najavio da se na kraju sezone oprašta od aktivnog učešća u reli Šampionatu Sveta, Finac ovih dana daje kontravezne izjave zbunjujući ljubitelje relija. Da li ćemo u budućnosti ipak gledati Magic Gronholma na pojedinim rundama WRC-a?
WRC, Tour de Corse – Gronholm u sendviču

WRC, Tour de Corse – Gronholm u sendviču

Pa, može se slobodno reći, pomalo iznenađujuć prvi dan relija u Francuskoj. To što je Sebastien Loeb na prvoj poziciji i nije toliko čudno, koliko je zanimljiva druga pozicija “asfaltomrsca” Marcusa Gronholma. Finac je nakon fantastičnog prvog dana na pristojnih 14sec iza sebe distancirao drugog vozača Citroena Danija Sordoa.
WRC, Tour de Corse – Suzuki: Cilj je cilj!

WRC, Tour de Corse – Suzuki: Cilj je cilj!

Šef Suzuki WRC Rally Teama Nobuhiro Tajima je Nicolasu Bernardiju dao tačne istrukcije pred preli u Francuskoj - “Mi moramo da dođemo do cilja, zato molim te dođi do cilja“. Zato ne očekujte ništa spektakularno od Suzukija ovog vikenda.
WRC, Tour de Corse – Shake mladima

WRC, Tour de Corse – Shake mladima

Prelep sunčan dan dočekao je učesnike francuske runde WRC-a na shakedown-u, i prema vremenskoj prognozi slični uslovi će takmičare pratiti celog vikenda. Ovoga puta najbolje su se pokazale mlade snage Citroena, Sordo i Duval, koji su indentičnim vremenom podelili prvu poziciju, dok je Loeb trećim mestom zaokružio dominaciju Citroena.
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46