AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

WRC ADAC Rally Deutschland - Komljenović i Jeremić na cilju

WRC  ADAC Rally Deutschland - Komljenović i Jeremić na cilju

Posada Interspeed Racing Team-a, Miloš Komljenović i Aleksandar Jeremić, stigla je do cilja svoje prve asfaltne trke u Svetskom Reli Šampionatu. Posle gumi defekta i problema sa vešanjem na Renault Cliu R3, Beograđani su se pojavili na cilju relija ADAC Rally Deutschland...

"Jako težak reli za nas. Nisam zadovoljan svojim nastupom. Nisam zadovoljan svojom vožnjom, ni rezultatima. Danas sam dao sve od sebe, ali rezultata nema. U svakom slučaju, ovo je jedno veliko iskustvo za nas i mislim da smo puno naučili." - ekskluzivno za Automagazin izjavio je 22-godišnji Miloš Komljenović. Podsetimo, Interspeedov dvojac je na reliju Nemačka nastupio sa rentiranim automobilom Renault Clio R3, pripremljen kod tjunera Munatetto Sport (Renault Sport Italia). Automobil sa kojim su nastupali u dosadašnjem delu Svetskog Reli Cirkusa oštećen je na reliju Finska i trenutno je u fazi reparacije. Goran Sarić - Automagazin

WRC - 300.000 gledalaca u Finskoj

WRC - 300.000 gledalaca u Finskoj

Ima ljudi koji tvrde da je reli sport u krizi, da je izgubio popularnost, da više nema draži koju je ovaj sport nekada nosio. U ovim tvrdnjama sigurno ima istine. Sport je postao preskup, ali moderne tehnologije su u mnogo čemu i olakšale praćenje samih takmičenja. Mišljenja su različita ali u Finskoj, kolevci ovog sporta, hemija je još u vazduhu.
WRC - Astra umesto Kronosa

WRC - Astra umesto Kronosa

Šef belgijskog Kronos Racinga, Marc van Dalen, već više puta je izjavljivao da njegov tim završava učešće u Šampionatu Sveta. Po svoj prilici ni odličan rezultat Francoisa Duvala nije doneo tu odluku u pitanje, a ovih dana reli krugovima cirkulišu informacije da će Kronosovo mesto Citroenovog "backup" tima zauzeti italijanski Astra Racing.
PWRC, New Zeland Rally - Andrej Jereb kreće na put

PWRC, New Zeland Rally - Andrej Jereb kreće na put

Danas iz Slovenije na dug put ka Novom Zelandu kreće posada OMV BIXXOL rally Teama Andrej Jereb/ Miran Kacin. Biće to njihov treći ovogodišnji nastup u Production World Rally Championship-u, a Andrej je sa nama podelio nekoliko utisaka pred sam polazak.
FIA IRC-ERC, Barum Rally - Najava

FIA IRC-ERC, Barum Rally - Najava

Barum Rally je šesta runda Intercontinental Rally Challengea (treća asfaltna) i osmi reli Šampionata Evrope. Za razliku od Ypresa u Belgiji i Madeire, asfaltna podloga je dosta lošija, može se reći ekstremno lošija, i pored veoma vijugavih staza maksimalna brzina koja se postiže je velika. E, baš na takvom, različitom reliju, privodi se kraju borba u oba šampionata.
WRC - Drugo mesto, lansirna rampa za Duvala

WRC - Drugo mesto, lansirna rampa za Duvala

Da li posle fantastičnog nastupa na reliju Nemačka nastupa novo poglavlje karijere za Belgijanca Francoisa Duvala. Čovek koji je doneo Kronos OMV Team-u prvi podijum ove sezone, nakon osam meseci "sedenja kod kuće" sa pravom se nada da će ovaj uspeh pomoći da nastavi sa vožnjama u Šampionatu Sveta.
FIA IRC-ERC, Barum Rally - Testovi Abartha

FIA IRC-ERC, Barum Rally - Testovi Abartha

Abarth nastavlja ljutu borbu sa Peugeotom u Intercontinental Rally Challengeu. Ovoga puta vam donosimo fotografije testova pred Barum Rally, Andrea Navarre i Anton Alena kojima se pridružio i lovac na titulu šampiona Evrope, Renato Travaglia koji će po prvi put nastupiti sa Abarth Grande Puntom S2000.
FIA IRC-ERC, Barum Rally - Turske reli dive

FIA IRC-ERC, Barum Rally - Turske reli dive

Predstojećeg vikenda u Češkoj na Barum reliju, publika će pored "velikih momaka" imati priliku da pozdravi posadu Ford Fieste ST koju sačinjavaju pripadnice lepšeg pola. U pitanju su Turkinje Burcu Cetinkaya i Cicek Guney.
WRC - Citroen ima probleme sa motorom !

WRC - Citroen ima probleme sa motorom !

Vođstvo tima Citroen Sport priznalo je da je vozač Daniel Sordo na Rallye Deutschland imao isti problem sa motorom bolida Citroen C4 WRC kao na WRC rundi u Finskoj. Podsetimo, Sordo je odustao, zbog kvara motora, u završnici 1. etape, u trenutku kada se nalazio na 4. poziciji...
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.K. Rovanpera170
2.E. Evans145
3.T. Neuville134
4.O. Tanak104
5.S. Ogier98
6.E. Lappi87
7.T. Katsuta58
8.D. Sordo46