AutoMAGAZIN - Sport

Rallye Monte Carlo 2022

Najnovije vesti iz auto industrije

Rally - Sve bliža premijera Suzuki WRC Teama

Rally - Sve bliža premijera Suzuki WRC Teama

Kako se bliži reli na Korzici tako je sve bliže početak nove ere u istoriji Suzuki Sporta. Godina 2007-ma biće poslednja u kojoj će japanski proizvođač imati fabrički junior tim. Jedna era se završava a nova počinje potpunim angažovanjem na WRC projektu.

Rally - Sve bliža premijera Suzuki WRC Teama

"Automobil je izuzetno lak za upravljanje, veoma je čvrste konstrukcije, poseduje prave dimenzije i pokazao se kao perfektno izbalansiran. Definitivno imamo potencijal da Suzuki SX4 WRC postane jedan od najboljih WRC bolida." - izjavio je Nobuhiro "Monster" Tajima šef sportskog odeljenja Suzukija. Ipak sa SX4 WRC neće nestati Swift S1600. Mala raketa će nastaviti da se sklapa u Mađarskoj i odatle distribuira zainteresovanim korisnicima. Petar Janković - Automagazin

FIA IRC-ERC - Travaglia napustio Top Run

FIA IRC-ERC - Travaglia napustio Top Run

Dvostruki Šampion Evrope, Italijan Renato Travaglija, nije želeo da se oko njegovog imena ispredaju priče o "prljavom vozaču". Radost nakon osvajanja drugog mesta na reliju Madeira kratko je trajala. Naknadnim predgledom njegovog Mitsubishija koji priprema tjunerska kuća Top Run utvrđena je neregularnost i Italijan je diskvalifikovan. Travagliji je to bilo dovoljno!
WRC - Bez Mitsubishija sve do 2012-e!

WRC - Bez Mitsubishija sve do 2012-e!

Ljubitelji WRC takmičenja širom Sveta neće više biti u mogućnosti da gledaju automobile marke Mitsubishi na relijima Šampionata Sveta. Iz Japana je stigla direktiva da se zabranjuje svako dalje rentiranje Lancera WRC od strane MMSP tima!
Rally - Fotografije MG S2000

Rally - Fotografije MG S2000

Pre nekoliko dana na našim stranicama ste mogli čitati o povratku britanskog (čitaj kineskog) MG-a na svetsku reli scenu, i to sa bolidom klase S2000. Ovoga puta vam pedstavljamo fotografije sa test vožnje.
OMV Hebros Rally - Donchev vs Kozlekov

OMV Hebros Rally - Donchev vs Kozlekov

Peti reli Šampionata Bugarske i prva runda evropskog kupa u reliju, zona istok, protekla je u borbi Radoslava Kozlekova i Kruma Doncheva. U odsustvu aktuelnog prvaka i pobednika prva četiri relija sezone, bilo je ovo najneizvesnije takmičenje ove sezone u Bugarskoj.
Rally - Povratak Boštjana Logara

Rally - Povratak Boštjana Logara

Ovogodišnja sezona relija u Sloveniji počela je bez nekoliko zvučnih imena. Među njima bio je i aktuelni prvak Boštjan Logar. Na zadovoljstvo njegovih navijača već na narednoj rundi slovenačkog prvenstva, reliju Ajdovščina (25.-26. avgust), i to sa veoma atraktivnim Renaultom Cliom R3.
Rally - Colin McRae tek peti

Rally - Colin McRae tek peti

Ni ove McRae-u godine nije pošlo za rukom da osvoji američki X-Game u disciplini rally. Prošle godine drugo, a ove tek peto mesto za Škota. Razlog, izletanje i prevrtanje u polufinalu sa Kenom Blockom.
WRC - Sebastien Loeb planira kontranapad!

WRC - Sebastien Loeb planira kontranapad!

Reli u Finskoj, aktuelni Šampion Sveta će želeti što pre da zaboravi. Ne zbog lošeg rezulata već zbog inferiornosti u odnosu na Fordovov dvojac. Nada da će moći da dostigne 13 bodova prednosti postoji, posebno ako se uzme u obzir da u drugom delu sezone predstoje čak četiri asfaltna relija. Koliko Sebastien voli ovu podlogu toliko Marcus ne!
WRC - Povratak McRae-a 2008-e?

WRC - Povratak McRae-a 2008-e?

Da li je u pitanju još jedan marketinši trik sada već 39-godišnjeg šampiona u cilju skretanja pažnje na svoj Rally-Raid projekat sa BMW-om, ili prosto McRae ne može da se pomiri sa činjenicom da je gotovo? Nije nam poznato, ali u najnovijim izjavama Škot ponovo govori o povratku u Šampionat Sveta u reliju.
Dacia Duster Extreme 1.2 Tce 130 4x4
Slika nedelje
Poredak - WRC Vozači
1.T. Neuville192
2.O. Tanak158
3.S. Ogier154
4.E. Evans140
5.A. Fourmaux130
6.K. Rovanpera86
7.T. Katsuta80
8.D. Sordo44