AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Sajam automobila u Beogradu 2013 - Renault Captur

Sajam automobila u Beogradu 2013 - Renault Captur

Danas je na sajmu automobila u Beogradu, predstavljen Renault Captur, svoj prvi gradski crossover koji će se od ostalih takvih vozila razlikovati nudeći najbolje od triju različitih svetova: Privlačan izgled i vozački položaj SUV-a, prostranost kabine i modularnu unutrašnjost jednovolumena, vozna obeležja i užitak u vožnji kompaktne limuzine...

Sajam automobila u Beogradu 2013 - Renault Captur

Stižući na tragu obnove Clija, Captur označava sledeći korak u Renault-ovom dizajnerskom napadu pod vodjstvom Laurensa Van den Ackera. “Renault Captur je kompaktan, krotak crossover posve okrenut vozaču. U potpunosti se oslanja na  Renault-ove gene…” - izjavio je Benoît Bochard, direktor proizvodne palete segmenta A/B .

Renault Captur, crossover spolja

Glatke, tekuće, uravnotežene forme Renaulta Captur ističu izražajnu, ali nenametljivu ličnost. Robustan izgled koji popravlja utisak o vama nadahnut je konceptnim automobilom Captur, s kojeg je Renault preneo duh koji je vodio njegov razvoj kao i lako pamtljiv naziv. Linije Renault-ovog novog crossovera doživljava se nepretenciozno, ali njegov jako  strmi vetrobran ističe izrazito dinamičan stav.

Kombinacija kompaktnih volumena, povišen položaj od tla, točkovi velikih dimenzija i štitnici pragova omogućuju lako savladavanje svakidašnjih automobilističkih zadataka. Renault Captur je lako  prilagoditi svojim željama, a već u standardnoj opremi stiže u dvobojnoj izradi koja nudi privlačan kontrast između krova i stubova kao i ostatka karoserije.

Renault Captur, monovolumen iznutra

Usprkos maloj dužini (4,12 m), Renault Captur nudi mnogo unutarnjeg prostora, što je dodatno istaknuto  pomaknutim vetrobranom i raskošnim unutarašnjim dimenzijama. Jedinstvena, slikovita kabina topla je i opuštajuća, a prvi je utisak pojačan mogućnošću izbora boja i motiva različitih presvlaka.

Renault Captur također se diči opremom i prefinjenom udobnošću kakve očekujemo od monovolumena, na primer visokim vozačkim položajem, velikim prtljažnikom, modularnom unutrašnjošću i domišljatim rešenjima za spremanje sitnica. Standardni Renault Captur  će biti opremljen poput vozila višeg segmenta, među ostalim ulaskom bez ključa, pomoći pri kretanju uzbrdo i zadnjim senzorima za parkiranje. U opremi će također biti novi, ugrađeni Renaultov R-Link dodirni multimedijski tablet, baš kao i sistem sa šest zvučnika, Bluetooth® povezivošću, audio streamingom i Arkamys® hi-fi zvukom.

Sajam automobila u Beogradu 2013 - Renault Captur

Renault Captur, vozne karakteristike i uživanje kompaktne limuzine

Renault Captur temelji se na istoj platformi kao i novi Clio, priznato merilo B segmenta kad je reč o uživanju u vožnji. Zbog toga nudi najbolje dinamične karakteristike, od držanja na putu do reakcija motora i agilne vožnje.

Renault Captur - Gradski crossover koji će promeniti svakidašnjicu

Ugrađeni benzinski i dizelski motori su sa najnovijim Renaultovim tehnologijama pa nude najmanju potrošnju i emisije CO2 u klasi, počevši od 96 g/km. Renault Captur će se proizvoditi  u Renaultovoj španskoj fabrici u Valladolidu, a svetsku premijeru će imati na Ženevskom autosalonu u martu.

F0to: Goran Sarić - Automagazin portal

Toyota na Festivalu brzine Goodwood 2024

Toyota na Festivalu brzine Goodwood 2024

Toyota će na Festivalu brzine Goodwood 2024, koji se održava od 11. do 14. jula, predstaviti svoja mnogobrojna tehnološka rešenja koja čine osnov strategije za smanjenje emisije CO2 i konačno dostizanje neutralnosti ugljenika…

123456. . .1600
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje