AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

VW Golf VIII stiže uskoro - na tome insistira šef koncerna

VW Golf VIII stiže uskoro - na tome insistira šef koncerna

Osma generacija najprodavanijeg Volkswagena kasni. Dolazak novog Golfa najpre je bio najavljen za februar 2020. godine, ali zbog dodatnog vremena potrebnog za razvoj modernog Infotainment sistema, rok se ponovo pomera...

Najveći evropski proizvođač automobila, na autosalonu u Frankfurtu, sa modelom ID.3 startuje svoju električnu ofanzivu. Kratko nakon toga, biće predstavljeno nekoliko modele sa nultom emisijom. Međutim, zarada na elektromobilima još uvek je minimalna, a mnogobrojni proizvođači u ovoj oblasti posluju sa gubitkom. Zato će modeli na konvencionalni pogon i dalje biti u vrhu prioriteta ovog nemačkog proizvođača. Među njima je i Golf, najprodavaniji automobil u Evropi.

Osma generacija trebala je već biti na tržištu, ali je nemački proizvođač nekoliko puta pomerio datum njegove premijere. Prema prvim informacijama, premijera je trebala biti održana na autosalonu u Frankfurtu, a plan da se pojavi u prodajnim salonima bio je februar 2020. godine. Međutim, zbog problema u razvoju infotainment sistema, rokovi su ponovo pomereni. Novi Golf biće uvek on-line i posredstvom interneta, biće dostupne različite aktuelizacije. Šef razvoja Golfa, Karlheinz Hell, još ranije je istakao, da će Golf imati više softvera nego ikada ranije, kao i da će njegov digitalni kokpit i sistemi asistencije biti od velike važnosti za povezivanje i bezbednost. Upravo je sofverski deo automobila glavni razlog za pomeranje termina premijere.

Menažder prodaje u Volkswagenu, Jürgen Stackmann, bez obzira na pomeranje termina premijere, insistira na tome, da proizvodnja počne prema planu - 24. februara 2020. godine. Na drugu stranu, šef koncerna VW, Herbert Diess, insistira na tome, da prodaja Golfa počne krajem ove godine, a da njegova premijera bude održana nakon autosalona u Frankfurtu. "Tačno je, da se trenutno borimo sa terminom za početak proizvodnje, ali ćemo uraditi sve, da prvi automobili budu isporučeni kupcima do kraja decembra." - istakao je Diess.

Automagazin.rs

Škoda Scala osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testu

Škoda Scala osvojila pet zvezdica na Euro NCAP testu

ŠKODA SCALA je dobila najveći mogući rezultat od pet zvezdica u sveobuhvatnom testu koji obavlja nezavisni Evropski program za procenu novih automobila (Euro NCAP). To ga svrstava među najsigurnija vozila u svojoj kategoriji sa vrhunskim karakteristikama za bezbednost odraslih putnika i biciklista.

Emisija CO2 niža za do 19 procenata: Najefikasnija Astra ikada

Emisija CO2 niža za do 19 procenata: Najefikasnija Astra ikada

Zahvaljujući odličnoj aerodinamici kao i visoko efikasnim novim motorima i menjačima, nova generacija Opel Astre postavlja standarde za efikasnost i nisku emisiju štetnih gasova. U poređenju sa prethodnim modelom, emisija CO2 je smanjena za do 19 procenata, što Astru stavlja na vrh klase kompaktnih automobila.

Metalik ljubičasta će biti boja budućnosti za evropske automobile

Metalik ljubičasta će biti boja budućnosti za evropske automobile

„ACT/9”, izveštaj o završnim automobilskim premazima za 2019/20. godinu, predstavlja potrebu za oblikovanjem budućnosti sa aktivnim stavom. Analizom tehnoloških trendova i društvenih promena, dizajneri iz BASF-ovog Sektora premaza pretočili su ovu potrebu u kolekciju budućih inspiracija za automobilske premaze...

Prva luksuzna jahta s oznakom Lexusa - LY 650 LUXURY YACHT

Prva luksuzna jahta s oznakom Lexusa - LY 650 LUXURY YACHT

Lexus se sprema da klizi po vodi s prvom jahtom sopstvene proizvodnje koja nosi oznaku LY 650. Noseći najsavremeniji izraz Lexus dizajnerskog jezika, L-finese, primenjen izvan sveta automobila, proizvodnja LY 650 nastavlja tamo gde je zapanjujući koncept Lexus Sport Yacht stao.

Kia XCeed - novi urbani krosover

Kia XCeed - novi urbani krosover

SUV-ovska kabina i prostranost u kompaktnijem obliku Kia XCeed je novi urbani krosover iz Kije, koji kombinuje praktičnost sportskog terenca sa sportskim karakterom i upravljivošću hečbeka...

Dacia Duster Extreme 1.2 Tce 130 4x4
Slika nedelje