AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Hankook objavljuje izveštaj o održivosti

Hankook objavljuje izveštaj o održivosti

Hankook, proizvođač premijum guma, objavila je svoj ESG izveštaj za 2022/23 (Environmental Social Governance = životna sredina, društvena pitanja i korporativno upravljanje). U tom izveštaju, Hankook izveštava o svojim aktivnostima i strategijama održivosti za tekuću godinu...

U prilog tome govori i Science Based Targets initiative (SBTi) koja potvrđuje ciljeve kompanije Hankook kada je reč o smanjenju gasova staklene bašte. Tim ciljevima je predviđeno postizanje nulte emisije do 2050. godine na temelju standarda SBTi-Net-Zero.


Hankook je 14. put objavio ESG izveštaj. Ovaj izveštaj se zasniva na sistemu „Inovacija za održivu budućnost" koji je uveden u 2010. godini i odnosi se na sve aktivnosti kompanije u pogledu održivosti kao i na njenu srednjoročnu i dugoročnu strategiju na području životne sredine, društvenih pitanja i korporativnog upravljanja. Fokus je podjednako usmeren na ekološki lanac vrednosti, održive proizvode i odgovorno delovanje.


Hankook sistematski povećava svoje napore u održivom upravljanju, počevši od jačanja svog ESG sistema upravljanja. Godine 2009. kompanija je osnovala organizaciju za društveno odgovorno poslovanje, a godinu dana kasnije usvojila je ESG strategiju i imenovala upravni odbor. Hankook je 2018. godine pokrenuo stratešku inicijativu s ciljem sprovođenja politike održivog prirodnog kaučuka i ekološki prihvatljivog kružnog ekonomskog sistema. U 2021. godini proizvođač guma osnovao je ESG telo za donošenje odluka u okviru upravnog odbora. Godine 2022. Hankook je predstavio povelju o korporativnom upravljanju, koja služi kao osnova za održivo upravljanje i izražava posvećenost kompanije transparentnim i etičkim ESG metodama.


Smanjenjem emisije gasova staklene bašte, Hankook se pozicionirao na čelo izgradnje ekološkog lanca vrednosti. Kompanija je razvila sistematsku strategiju za borbu protiv klimatskih promena i integrisala komitet za klimatske promene u svoje upravljanje. Osim toga, Hankook preduzima razne aktivnosti da bi uštedeo energiju. Između ostalog, kompanija je implementirala visoko efikasne sisteme, optimizovala potrošnju energije i sve više koristi obnovljive izvore energije. Kao rezultat toga, emisija gasova staklene bašte je smanjena za 2,74 posto u odnosu na prethodnu godinu.


Cilj: smanjenje emisije gasova staklene bašte od 46,2 posto do 2030. godine


U martu 2022. Hankook se pridružio inicijativi Science-Based Targets Initiative i predstavio svoje ciljeve za smanjenje emisije gasova staklene bašte. SBTi je globalna inicijativa koja pomaže kompanijama da odrede ciljeve koji su u skladu s najnovijim klimatskim istraživanjima i ciljevima Pariskog sporazuma o klimatskim promenama. U skladu sa SBTi validacijom, Hankook je odredio cilj da smanji ukupnu količinu direktne i indirektne emisije gasova staklene bašte (Opseg 1 i 2) proizvedenih u proizvodnji za 46,2 posto do 2030. godine u odnosu na 2019. godinu. Osim toga, kompanija želi da smanji apsolutnu emisiju gasova staklene bašte u svom lancu vrednosti (Opseg 3) do 2030. godine za 27,5 posto u odnosu na 2019. godinu. Prepoznavanje ovih ciljeva od strane SBTi-ja je značajan korak. Zato Hankook preuzima izazov postizanja nulte emisije do 2050. godine na osnovu standarda SBTi-Net-Zero. Oko 5.700 kompanija širom sveta posvetilo se naučno zasnovanim klimatskim ciljevima kao deo SBTi-ja.


Razvoj ekološki prihvatljivih guma


Hankook nastavlja da istražuje i razvija ekološki prihvatljive gume napravljene od visoko funkcionalne sintetičke gume. Ovo doprinosi ESG cilju postepenog povećanja udela održivih sirovina. Kao priznanje za svoje napore u pogledu ugljenične neutralnosti, Hankook je dobio najviše ocene od više globalnih ESG rejting agencija.


Kompanija trenutno radi na tehnologiji pametnih guma, u kojoj senzori ugrađeni u gazeći sloj otkrivaju habanje, i na i-Flex-u, gumi bez vazduha. Osim toga, u cilju stvaranja održivije budućnosti, Hankook je aktivno uključen u izgradnju održivog lanca nabavke, implementaciju upravljanja ljudskim pravima, promociju dobrobiti zaposlenih i uključenje u društvene aktivnosti.


Hankook je takođe uključen u Dow Jones Sustainability Index World (DJSI World), najpoznatiji svetski indeks održivosti, sedam godina zaredom.


PR

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Opel Crossland u Srbiji dostupan za isporuku odmah

Jasan i odvažan dizajnerski jezik, veoma fleksibilan i opremljen najsavremenijim tehnologijama – Opel Crossland je veoma popularan među kupcima. Kompaktni SUV sa Blitz amblemom postao je pravi prodajni hit od svog lansiranja 2017. Odavno je Opel Crossland probio granicu od 500.000 jedinica...

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Svečano otvoren novi Citroen salon u okviru AK Kompresor

Auto kuća Kompresor, jedan od vodećih dilera i servisera automobila u Srbiji, ponosno je objavila saradnju sa renomiranim francuskim brendom automobila, Citroën. Tim povodom, otvoren je novi Citroën salon na Dorćolu, obeležavajući početak jedinstvene ponude vozila i servisa za sve ljubitelje ovog brenda...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje