AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Nova Mazda CX-80 je sada dostupna za naručivanje

Nova Mazda CX-80 je sada dostupna za naručivanje

Početkom godine Mazda je predstavila najveći SUV unutar svoje marke u Evropi, Mazdu CX-80. Automobil šalje jasnu poruku na više nivoa o smeru u kojem se Mazda kreće...

Novi Mazdin vrhunski model je koncipiran vrlo pažljivo kako bi doveo u pitanje premoć etabliranih premium marki na evropskom tržištu. Svi ovlašćeni Mazdini partneri od sada mogu da primaju narudžbine za potpuno novu Mazdu CX-80.


Mazda je predana pristupu sa više rešenja za održivu mobilnost i načelu pravog rešenja u pravo vreme. U tu svrhu, kompanija je razvila tri različite linije proizvoda: grupu manjih proizvoda, zasnovanu na poprečnom rasporedu skalabilne arhitekture sa više rešenja Skyactiv; grupu većih proizvoda, sa svojim uzdužnim izgledom skalabilne arhitekture sa više rešenja Skyactiv; i svoje modele električnih automobila u kombinaciji sa skalabilnom arhitekturom Skyactiv EV (električni automobili).

Nova Mazda CX-80 je sada dostupna za naručivanje

Nakon lansiranja modela CX-60, potpuno nova Mazda CX-80 je drugi od dva nova modela za Evropu iz grupe velikih proizvoda kompanije. Sa sedištima u tri reda, to je najprostraniji automobil u Mazdinoj evropskoj liniji. Udobna, svestrana i izrađena u Japanu, potpuno nova Mazda CX-80 kombinuje progresivni dizajn zasnovan na japanskoj estetici sa izvanrednom fleksibilnošću smeštaja unutar automobila, vrhunskom tehnologijom i funkcijama uobičajenim za premium SUV-ove u ovom segmentu, kao i prepoznatljivim voznim performansama koje pruža svaka Mazda.

Nova Mazda CX-80 je sada dostupna za naručivanje

Novi vrhunski model je dostupan sa snažnim rednim šestocilindričnim motorom u kojem veća zapremina od 3,3 l e-SKYACTIV D optimalno kombinuje snagu, uštedu goriva i niske emisije NOX i CO2 – ili sa 2,5 l plug-in hibridom sa potpuno električnim dometom vožnje do 60 km. PHEV znači praktičnu kombinaciju sportskog električnog ubrzanja i isključivo električnog dometa koji vozaču daje maksimalnu fleksibilnost. Mazda CX-80 nudi širok izbor opreme kombinovane u praktičnim paketima, kao i tri mogućnosti postavljanja praktičnih sedišta u tri reda. Nudi i varijantu sa 7 sedišta, gde se drugi red sastoji od klupe za tri putnika. Dve nove boje – artisan red i melting copper čine da automobil izgleda prepoznatljivo, elegantno i da se ističe u gomili.


Ovlašćeni Mazdini partneri spremni su za primanje narudžbina, a prvi automobili će stići na evropska tržišta početkom jeseni 2024. godine.


PR

123456. . .1600
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje