AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Novi BMW M5 je pred vratima - imaće svetleći gril (FOTO)

Novi BMW M5 je pred vratima - imaće svetleći gril (FOTO)

U Minhenu pripremaju otkrivanje najnovije generacije sportskog sedana M5. Biće dostupan i u praktičnoj karavanskoj verziji Touring...

Novi BMW M5 kuva na vrata, a minhenska kompanija nas je počastila jednim Teaser-om. Na njemu možemo videti, da će novi M5 biti opremljen svetlećim "bubrezima" na maski hladnjaka, što novoj "petici" (G60) savršeno stoji.


Prvi put u istoriji, BMW M5 pokretaće moderan plug-in hybridni sistem, koji na čistu električnu energiju može da pređe oko 70 kilometara. Minhenska kompanija još uvek to nije potvrdila, ali očekuje se da će M5 imati istu tehniku kao i sportsko-luksuzni SUV pod imenom XM.

Novi BMW M5 je pred vratima - imaće svetleći gril (FOTO)

Srce pogonskog sistema čini sa dva turba opremljen V8 motor, kojeg će podržavati elektromotor integrisan u osmostepeni automatski menjač ZF. Električna energija se skladišti u litijum-jonskim baterijama. Standard bi trebao biti sportski pogon na sve točkove M xDrive. Podsetimo, u najsnažnijoj verziji BMW XM Label Red sistem razvija maksimalnu snagu od 550 kW (748 KS) i maksimalni obrtni moment od 1.000 Nm.


BMW M5 najpre će biti predstavljen u karoserijskoj verziji sedan, a kasnije će biti dostupan i kao karavan. Premijera se očekuje uskoro.


Automagazin.rs

Toyota na Festivalu brzine Goodwood 2024

Toyota na Festivalu brzine Goodwood 2024

Toyota će na Festivalu brzine Goodwood 2024, koji se održava od 11. do 14. jula, predstaviti svoja mnogobrojna tehnološka rešenja koja čine osnov strategije za smanjenje emisije CO2 i konačno dostizanje neutralnosti ugljenika…

123456. . .1600
Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje