AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

U požaru u južnokorejskoj fabrici baterija poginula 22 radnika (VIDEO)

U požaru u južnokorejskoj fabrici baterija poginula 22 radnika (VIDEO)

Fabriku za proizvodnju litijumskih baterija firme Aricell u Hwaseongu, južno od Seula, u ponedeljak je zahvatio veliki požar. 22 radnika su izgubili život, a 8 je teško povređeno, od kojih su većina kineski državljani...

U ponedeljak, 24. juna, dogodila se serija eksplozija u skladištu u kojem se nalazilo više od 35.000 baterija. Požar je izbio na drugom spratu zgrade. Požar se proširio munjevitom brzinom, s obzirom na činjenicu koliko se zapaljivih materija nalazi u baterijama. Usled požara se urušio veliki deo krova zgrade. U trenutku eksplozije, u skladištu je radilo oko 100 ljudi. Od siline eksplozija, veliki delovi betona su razbacani po obližnjim ulicama.


Na lice mesta stiglo je 145 vatrogasaca sa 50 uređaja za gašenje. Požar izazvan eksplozijama ugašen je oko šest sati nakon prve eksplozije, što je bilo oko 15:00 po korejskom vremenu. Prema podacima spasilačkih timova, među poginulima je 18 kineskih radnika, dva Južnokorejca i jedan državljanin Laosa. Vatrogasni zvaničnik provincije Gyeonggi Cho Sun-ho je rekao da je većina radnika bila zaposleno na određeno vreme i da verovatno nisu bili upoznati sa strukturom zgrade. On je istakao, da su radnici stradali od udisanja dima, a ne od same vatre. U takvim uslovima, prema njegovim rečima, smrt nastaje u roku od 15 sekundi. On je istakao da su za smrtan ishod dovoljna samo dva udisaja toksičnih materija od baterija. Jedna osoba se i dalje vodi kao nestala.


Požare litijumskih baterija teško je ugasiti konvencionalnim metodama gašenja požara. Vatrogasci su zato plamen gasili peskom. Južna Koreja je veliki proizvođač baterija, uključujući i one za električne automobile. Tamošnji proizvođači snabdevaju automobilske kompanije širom sveta. Izgorela fabrika najverovatnije nije proizvodila baterije za elektromobile, već baterije koje se koriste u elektronici i kućnim uređajima.


VIDEO:



Automagazin.rs
Foto: Arirang News/YouTube

Opel komercijalna vozila - Nosioci budućnosti

Opel komercijalna vozila - Nosioci budućnosti

Opel je sa zadovoljstvom predstavio najnoviju generaciju svojih lakih komercijalnih vozila - Combo, Vivaro i Movano. Ova vozila donose vrhunski kvalitet, inovativne tehnologije i povećanu efikasnost, što ih čini savršenim izborom za preduzetnike i kompanije svih veličina…

123456. . .1609
Kalle Rovanpera - Toyota GR Yaris Hybrid Rally1
Slika nedelje