AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Rekordana Mercedes-Benz prodaja u februaru

Rekordana Mercedes-Benz prodaja u februaru

Mercedes-Benz nastavlja da niže uspehe. Kompanija iz Štutgarta isporučila je 120,270 vozila tokom februara, i postavila novi rekord povećanjem prodaje za 14.6% u odnosu na isti mesec prethodne godine...

Rekordana Mercedes-Benz prodaja u februaru

„Mercedes-Benz je ostvario novi prodajni rekord u februaru. Ovom uspehu u velikoj meri doprinela je C-Klasa, SUV modeli i kompaktna vozila. Nikada do sada nismo prodali ovoliki broj limuzina i karavan verzija modela C-Klase, SUV vozila i kompaktnih automobila tokom prva dva meseca u godini“, izjavio je Ola Källenius, Član upravnog odbora kompanije Daimler, zadužen za prodaju i marketing Mercedes-Benz putničkih vozila. 

U Evropi, ukupno 50.550 klijenata izabralo je novi Mercedes-Benz (+17,1%), uključujući 17.494 vozila za kupce u Nemačkoj, najvećem Evropskom tržištu za Mercedes-Benz (+5.8%). Na nemačkom tržištu, kompanija iz Štutgarta je lider među proizvođačima premium vozila.


Potražnja za kompaktnim Mercedes-Benz modelima nastavila je da se povećava: tokom februara, 35.159 kupaca odlučilo se sa vozilo iz ovog segmenta. Dodatno, prošlogodišnji prodajni rezultati premašeni su za 6,948 vozila (+24.6%).

Rekordana Mercedes-Benz prodaja u februaru

Kao i u januaru, model limuzine i karavana C-Klase imala je izuzetni porast prodaje u februaru od 66.6%. U prva dva meseca, isporučeno je ukupno 63.878 modela limuzine i karavana C-Klase (+59,1%). Ove godine zabeležena je najveća prodaja ovih modela u prva dva meseca. Limuzina E-Klase zabeležila je posebno veliki rast prodaje na najvećem tržištu, u Kini, gde je prodaja porasla 16% u poređenju sa prethodnom godinom. Prema istraživanju koje je sprovela agencija J.D. Power Vehicle Dependability Study, modeli E-Klasa i GLK su proglašeni za pobednike u svojim segmentima u SAD.

U segmentu najluksuznijih limuzina S-Klasa drži neprikosnoveno prvo mesto sa novim prodajnim rekordom od 15.024 vozila od počeka godine (+4,2%). U februaru, kinesko tržište bilo je najvažnije sa povećanjem prodaje od 16.8%.


Veliku popularnost u februaru zabeležili su SUV modeli (+31,1%). G-Klasa, začetnik svih SUV modela, ostvarila je rast prodaje od 17.6% i postigla novi rekord prodaje za februar. Model Mercedes-Benz G 500 4x4² uskoro kreće sa serijskom proizvodnjom, a svoju premijeru imao je na Međunarodnom Salonu Automobila u Ženevi.


Prodaja novih smart modela u februaru uvećala iznosila je 8,303 vozila (12.7%). Izrazito veliko povećanje prodaje zabeleženo je na dva tradicionalno jaka tržišta: u Nemačkoj, gde je prodaja porasla za 33% u odnosu na isti period prošle godine i u Italiji gde je povećanje iznosilo 45.3%.

 

Automagazin.rs

Mazda MX-5: počela proizvodnja nove generacije

Mazda MX-5: počela proizvodnja nove generacije

Japanska kompanija Mazda pokrenula je proizvodnju četvrte generacije roadstera MX-5. Automobil se proizvodi u fabrici Ujina u Hirošimi. I četvrta generacija slavnog roadstera ostala je verna tradiciji svojih prethodnika...

U susret 52. Međunarodnom autosalonu u Beogradu

U susret 52. Međunarodnom autosalonu u Beogradu

Britanska kompanija Sin Cars predstaviće jedan izuzetno atraktivan model na 52. Međunarodnom salonu automobila u Beogradu – superautomobil „R1“. Tokom čitave manifestacije, od 20. do 29. marta, posetioci će „R1“ moći da vide na štandu Sat media grupe...

Agencija za bezbednost saobraćaja - Novosti

Agencija za bezbednost saobraćaja - Novosti

Agencija za bezbednost saobraćaja održala je juče sastanak radne grupe predstavnika proizvođača i ovlašćenih uvoznika vozila vrste M1 (putnička vozila koje imaju najviše devet sedišta uključujući i sedište za vozača, bez mesta za stajanje).

Istinski atleta: Nova generacija Corse OPC

Istinski atleta: Nova generacija Corse OPC

Moćna, brza, performantna, po izuzetnoj ceni. Nova Opel Corsa OPC, sa 152 kW/207 ks ispod haube, kombinovanom potrošnjom od 7,5 l na 100 km i emisijom CO2 od 174 g/km i obimnom OPC opremom koštaće 24.395 evra (sa uključenim PDV-om u Nemačkoj)...

FIAT Automobili Srbija obeležava Dan žena

FIAT Automobili Srbija obeležava Dan žena

Kompanija FIAT Automobili Srbija (FAS) obeležila je predstojeći praznik, Međunarodni dan žena, svečanim uručivanjem donacije u vrednosti od 5.000 eura Centru za onkologiju i radiologiju Kliničkog centra Kragujevac, a prema izboru žena zaposlenih u ovoj kompaniji.

Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi

Toyota zauzima centralno mesto u Ženevi

Za zaljubljenike u Toyotu, naš štand na 85. međunarodnom Sajmu automobila u Ženevi ima sve: nove modele, inovativnu tehnolgiju, trkačke automobile, pa čak i revolucionarni novi automobil koji emituje samo vodu!

Stiglo 117 Mazdi3 za javni sektor

Stiglo 117 Mazdi3 za javni sektor

Ukupno 117 Mazdi3 koje je Vlada Japana donirala javnom sektoru Republike Srbije stiglo je u Srbiju i priprema se za isporuku. Mazde3 sedan deo su ODA projekta, kojim japanska Vlada promoviše svoje ekološke tehnologije širom sveta u cilju unapređenja zaštite životne sredine.

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje