AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Toyota najveći proizvođač automobila na svetu u 2013. godini

Toyota najveći proizvođač automobila na svetu u 2013. godini

Magičnu granicu od 10 miliona prodatih automobila u toku jedne godine, prošle godine nijedan proizvođač automobila nije uspeo da dostigne. Toyota je bila blizu. Kao i 2012. godine, Toyota Motor je najveći proizvođač automobila na svetu, sa 9,98 miliona prodatih primeraka, što je međugodišnje povećanje od 2 %...

U ovaj broj ulazi prodaja brendova Toyota, Lexus, Scion, koji cilja mlade američke kupce, i marka komercijalnih vozila Hino. Japanska kompanija nije nadmašila magičnu granicu od 10 miliona prodatih automobila u jednoj godini, ali u tome bi mogla uspeti ove godine. Toyota predviđa, da će ove godine prodaja ove marke biti povećana za 4 %, na 10,32 miliona prodatih primeraka.

Na drugom mestu u tabeli najprodavanijih nalazi se General Motors, sa 9,71 milion prodatih automobila. Volkswagen Group je treći, sa 9,7 miliona prodatih automobila, ali preciznu brojku nemačka kompanija će objaviti 13. marta. Postoji mogućnosti, da je Volkswagen Group prodao više automobila od General Motorsa.

Podsetimo, Toyota je najveći proizovđač automobila na svetu postala 2008. godine, kada je ovu titulu preuzela od koncerna GM. Američki gigant se na poziciju broj 1 vratio 2011. godine, kada je Toyota zbog snažnog zemljotresa i cunamija na kratko prekinula proizvodnju.

Toyota veruje, da će granicu od 10 miliona prodatih automobila godišnje uspeti da pređe uz pomoć nove modularne platforme Toyota New Global Architecture (TNGA), koja će ugradnjom zajedničkih komponenti pojeftiniti proizvodnju. Prvi automobil sa ovom platformom, na tržište će stići početkom sledeće godine.

Automagazin.rs

Lincoln Navigator 2015: Prve fotografije i info

Lincoln Navigator 2015: Prve fotografije i info

Imati u sadašnje vreme jednu generaciju automobila u prodaju sedam godina, nije uobičajena pojava na automobilskom tržištu. U većini slučajeva ciklus "moralnog zastarevanja" traje pet godina. Ali, ne i u Lincolnu. Njegov full-size luksuzni SUV Navigator na tržištu je sedan godina, bez promena. Da li je vredelo čekati?

Volvo, Zlatan Ibrahimović i Max Martin zajedno slave švedski način života

Volvo, Zlatan Ibrahimović i Max Martin zajedno slave švedski način života

Volvo automobili, svetski poznata fudbalska zvezda Zlatan Ibrahimović i vodeći producent pop muzike Max Martin, udružili su snage u proslavi Švedske i švedskog načina života tako što su snimili zanimljivu marketinšku kampanju. Saradnja tri švedske ikone temelji se na zajedničkoj želji da se istaknu Švedska, njena prekrasna priroda i ljudi.

Opel Adam kabriolet snimljen na ulici

Opel Adam kabriolet snimljen na ulici

Na spisku ženevskih premijera verovatno će se naći Adam sa platnenim krovom. To nije neočekivano, s obzirom da je upravo u Ženevi prošle godine predstavljena studija Rocks, koja predstavlja mikro-crossover model Opela...

MINI izložba automobila u Delta City-ju

MINI izložba automobila u Delta City-ju

Delta Motors organizuje MINI izložbu automobila u Delta City-ju u periodu od 27.01. do 29.01., idući u susret predstojećem beogradskom Car Show-u. Ponuda ce obuhvatiti šest automobila, sa posebnim akcentom na model MINI Countryman koji će biti promovisan po specijalnoj ceni od 19.990 €...

Video: Isporuka 4 miliona dolara vrednog Lamborghinija

Video: Isporuka 4 miliona dolara vrednog Lamborghinija

Lamaborghini je za proslavu 50 godina postojanja, prošle godine predstavio model Veneno. Za kupce su namenjena sami tri primerka ovog modela, a jedan od njih nedavno je preuzeo jedan američki kupac. Na video snimku, možemo pogledati kako izgleda isporuka ekskluzivnog automobila u Majamiju...

Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje