AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Ford Transit Connect - Van godine 2014!

Ford Transit Connect - Van godine 2014!

Potpuno novi Ford Transit Connect je 9. septembra proglašen Međunarodnim venom godine 2014, na izložbi komercijalnih vozila COMTRANS u Moskvi, čime je Ford postao prvi pojedinačni proizvođač koji je ovu nagradu osvojio u dve uzastopne godine...

Ford Transit Connect - Van godine 2014!

Ford je ubeležio rekordnu, petu titulu Međunarodni ven godine, nakon što je žiri od 24 specijalizovana evropska novinara Transit Connectu dodelio 130 od maksimalno moguća 163 poena, stavivši ga tako ispred Mercedes-Benz Sprintera (123) i Renault Kangooa (25 bodova).

Nagrada za potpuno novi Transit Connect sledi nakon prethodnih uspeha za Transit (2001), Transit Connect (2003), Transit (2007) i Transit Custom (2013).

"Potpuno novi Transit Connect je prošao u nadmetanju za kompaktne furgone i mi smo veoma ponosni što ponovo dobijamo ovu značajnu nagradu", rekla je Barb Samardzich, potpredsednik za razvoj proizvoda u Ford Evropa. "Novi Transit Connect podjednako je vredan i dobar radnik kao i svi modeli u našem programu komercijalnih vozila, a dolazi sa pametnim novim izgledom i sa mnogo nižim računima za gorivo."

Budući da je Ford u periodu od dve godine potpuno redizajnirao celokupan program komercijalnih vozila, moderan, novi Transit Connect pridružuje se ponudi od četiri potpuno nova Transita - pored Tranzita Custom, dolazećeg dvotonskog Transita i Ttransita Courier, koji bi u ponudu trebalo da budu uvedeni u 2014.

Kombi operaterima Transit Connect nudi, vodeću u klasi, ekonomičnost u potrošnji goriva, veliku sposobnost prevoza tereta i izdržljivost - sa ECOnetic verzijom prosečnu potrošnju od 4,0 l/100 km i emisiju CO2 od 105 g/km*, što je 34 odsto poboljšanja u odnosu na trenutni model. Vrlo štedljiv, 1,0-litarski EcoBoost benzinski motor nudi ekonomičnost u potrošnji vodeću u klasi.

Ford Transit Connect - Van godine 2014!

Dostupan u karoserijskim verzijama Van, Double Cab Van i Kombi, Transit Connect nudi prostran i praktičan prtljažni prostor sa ukupnim zapreminama od 2,9, odnosno 3,6 m3 (kratko i duže međuosovinsko rastojanje sa celometalnom pregradom); maksimalna korisna nosivost do 1.000 kg predstavlja najbolji podatak u klasi.

"Potpuno novi Transit Connect impresionirao je žiri na nekoliko frontova, a pre svega po tome što je Ford uspeo da napravi lagan kombi sa jakim akcentom na ekonomiju - vozilo je dobar odgovor na potrebe malih operatora, kao i da velike flote smanje troškove transporta robe", rekao je Pieter Wieman, predsednik žirija International Van of the Year.

Ford Transit Connect - Van godine 2014!

"Tovarni prostor nudi nekoliko inovativnih aspekata, kao što su otvor za teret u pregradi, preklopivo sedišta suvozača i klizna bočna vrata u verziji sa dužim međuosovinskim rastojanjem, koja omogućavaju da se utovari Euro paleta", rekao je Wieman. "Ford je takođe posvetio veliku pažnju izdržljivosti i bezbednosti, podvrgnuvši ovaj kombi standardima za testiranje trajnosti komercijalnih vozila i biće prvi u svojoj klasi koji nudi opremu kao što je Active City Stop."

Prestižna nagrada Međunarodni ven godine dodatak je već impresivnim performansama Forda u poslednje dve godine. Ford Ranger je osvojio nagradu International Pickup Avard 2013, a Fordov 1,0-litarski EcoBoost benzinski motor je proglašen Međunarodnim motorom godine u 2012. i 2013.

"Naši timovi širom Evrope su opravdano presrećni zbog ovih značajnih vesti", rekao je Stephen Lesh, glavni inženjer Transit Connect  programa. "Tim je radio neumorno da napravi savršeno vozilo za naše vredne kupce i ovo je divan dan za sve one koji su odgovorni za Transit Connect širom Evrope."

Potpuno novi Transit Connect je sada dostupan za porudžbine za isporuke krajem 2013.

Grand Motors

ABS: Počinje sezona kiše i magle, budite pažljivi

ABS: Počinje sezona kiše i magle, budite pažljivi

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije podseća sve učesnike u saobraćaju da su pred nama dani promenljivih uslova u saobraćaju. U narednom periodu očekuju nas vremenski uslovi koji drugačije utiču na kretanje vozila...

Bosch je tehnološki lider u automatizovanoj vožnji

Bosch je tehnološki lider u automatizovanoj vožnji

Prekrstite ruke, opustite se – za Gerharda Štajgera, predsednika Bosch Odseka za kontrolne sisteme šasije, ove dve fraze imaju novo značenje. Već dobre dve godine projektni tim iz njegovog odseka istražuje potpuno automatizovanu vožnju...

Nova Insignia OPC: Premijera Opelovog vrhunskog pogonskog sistema

Nova Insignia OPC: Premijera Opelovog vrhunskog pogonskog sistema

Sa 239 kW/325 ks i maksimalnim obrtnim momentom od 435 Nm, Insignia OPC predstavlja najperformantniji automobil u liniji Opelovih modela. Model sa pogonom na četiri točka je upravo debitovao na Međunarodnom sajmu automobila (IAA) u Frankfurtu, sa novim, osveženim izgledom i modifikovanom šasijom...

Hrčak - kaskader u Volvo kamionu + VIDEO

Hrčak - kaskader u Volvo kamionu + VIDEO

Nakon uspeha koji je prošle godine imao snimak Ballerina Stunt (koji cirkuliše internetom) sa akrobatkinjom, Volvo Trucks je prepustio volan svog poslednjeg novog kamiona, modela Volvo FMX, jednom kućnom ljubimcu – hrčku...

Nova TV reklama za novi Fiat 500L Living

Nova TV reklama za novi Fiat 500L Living

Čitava mreža predstavništava brenda Fiat u Italiji održaće događaj „otvorenih vrata” 14. i 15. septembra, u svrhu lansiranja novog modela Fiat 500L Living koje je podržano multitematskom komunikacionom kampanjom uz pomoć glavnih medija na svim evropskim tržištima...

Fiat 500L Living i Vodafone 4G

Fiat 500L Living i Vodafone 4G

Nova promotivna inicijativa posvećena modelu Fiat 500L Living debitovala je na Salonu automobila u Frankfurtu: tom prilikom je model bio upotpunjen 4G Internet konekcijom zahvaljujući uređaju Vodafone Mobile Wi-Fi 4G, inovativnom Wi-Fi uređaju koji omogućava istovremeno povezivanje sa 10 uređaja i krstarenje brzinom od 4G do 70 MB u sekundi.

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje