AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Kia osvojila 4 Red Dot nagrade za dizajn

Kia osvojila 4 Red Dot nagrade za dizajn

Kijino dizajnersko odeljenje nedavno je osvojilo 4 prestižne ‘red dot’ dizajnerske nagrade, između ostalog i u kategoriji ‘Najbolje od najboljeg’ (‘Best of the Best’) za novog pro_cee’da u kategoriji dizajna proizvoda. 5-vratni Kia cee’d, karavanski cee’d Sportswagon i monovolumen Carens su osvojili nagrade ‘Pobednik’ (‘Winner’).

Pored iF nagrade za dizajn proizvoda, osvojene u novembru 2012., to je već druga nagrada za Kia pro_cee’d još pre njegovog dolaska na evropsko tržište. Sa te četiri nagrade Kia je od 2009. godine osvojila čak 10 red dot nagrada. Kijini dosadašnji dobitnici su bili: Picanto, Rio, Soul, Venga, Sportage i Optima, koja je dobila nagradu ‘Najbolja od najboljih’.

Odluku žirija je Peter Schreyer, predsednik korporacije Kia Motors i šef Kijinog dizajna, komentarisao rečima: “Vrlo smo ponosni da su ‘red dot nagrade osvojila sva tri člana porodice cee’d i novi Carens. Posebno nam je drago zbog nagrade ‘Najbolji od najboljih’ za novog Kia pro_cee’d nakon što je već dobila Optima, jer je to najveće priznanje žirija. Naši modeli pobeđuju već petu godinu zaredom, što je još jedna od potvrda naše dobre dizajnerske strategije.”

Nagrade red dot: pečat kvaliteta u dizajniranju proizvoda

Dizajnerski centar Severnog Rheina i Vestfalije je 1955. godine osnovao nagrade red dot, koje već dugo važe za jedne od najprestižnijih nagrada na svetu na području dizajna. U međunarodnoj kategoriji ‘dizajna proizvoda’ takmičili su se proizvođači iz 54 zemlje, koji su prijavili čak 4.662 proizvoda. 37-člani žiri ocenjuje proizvode na osnovu 9 kriterijuma, koji između ostalog uključuju stepen inovacije, jednostavnost upotrebe, kvalitet i trajnost. Podela priznanja će biti 1. jula u nemačkom Essenu.

Kia osvojila 4 Red Dot nagrade za dizajn

Porodica cee’d i Carens

Porodica cee’d prvi put se predstavila 2007. godine i do sada se već dobro ustalila u nižoj srednjoj klasi. Pobednik za 2013. godinu u kategoriji red dot ‘najbolji od najboljih’, 3-vratni Kia pro_cee’d, svojim sportskim oblikom se podosta razlikuje od 5-vratnog cee’da. Može se pohvaliti bogatom serijskom opremom i širokim izborom motora - dizelskih (1.4 CRDi i 1.6 CRDi) i benzinskih (1.4 CVVT i 1.6 CVVT) motora, snage do 135 KS (99 kW) i emisijama CO2 ispod 100 g/km.

Kia Carens je novi monovolumen čiji najveći aduti su izvanredna prilagodljivost, upotrebljivost i elegancija. Bez obzira da li se radi o varijanti sa 5 ili 7 sedišta novi Carens nudi impresivne osobine u serijskoj opremi – klima uređaj, audio sistem, upravljački obruč sa brojnim komandama za udobniju i sigurniju vožnju, tempomat i LED dnevna svetla. Gamu motora čine 2 benzinska motora (1,6- i 2,0-litarski) i 1,7-litarski turbodizel, snage od 135 KS (99 kW) do 166 KS (122 kW) uz emisije CO2 od 124 g/km. Sva vozila Kia odlikuju se najdužom garancijom u Evropi – sa 7-godišnjom garancijom odn. do 150.000 km i važi za celo vozilo.

Kia Motors

BMW predstavlja koncept X4

BMW predstavlja koncept X4

Početkom 2014. godine, BMW će lansirati drugi po redu Sport Activity Coupe – X4 koji će se proizvoditi u fabrici u Spartanburgu, USA, gde su do sada proizvedeni već poznati BMW X5, BMW X6 i BMW X3...

ABS: Tribina za vozače traktora u Svilajncu i seminar u Jagodini

ABS: Tribina za vozače traktora u Svilajncu i seminar u Jagodini

Agencija za bezbednost saobraćaja Republike Srbije u okviru svoje kampanje namenjene vozačima traktora pod nazivom „Traktor na putu, bezbedan i uočljiv!“, od početka godine do danas održala je tribine za poljoprivrednike u Staroj Pazovi, Bačkoj Palanci, Vrnjačkoj Banji, Kruševcu, Krupnju, Zaječaru i drugim opštinama'...

Memorijal princa Tomislava Karađorđevića 2013

Memorijal princa Tomislava Karađorđevića 2013

Zadnja subota na Sajmu automobila tradicionalno je rezervisana za revijalni skup starovremenskih vozila Memorijal princa Tomislava Karađorđevića. Program Memorijala je tokom godina bio različit, vožnja do Topole i Oplenca, vožnja ulicama Beograda...

Nissan GT-R ima nezvanični brzinski rekord na ledu

Nissan GT-R ima nezvanični brzinski rekord na ledu

Nissan ne prekida marketinške aktivnosti sa svojim supersportskim modelom. Ovoga puta, Nissan GT-R je zablista na jezeru Bajkal, kako bi oborio svetski brzinski rekord u konkurenciji produkcijskih automobila. Šta mislite, da li je uspeo?

Lancia - Belgrade Fashion Week

Lancia - Belgrade Fashion Week

U korak sa modom i vremenom, na samom vrhu, nakon istorije duže od 100 godina, misija brenda Lancia je ovekovečena savršenim balansom tradicije i inovacije. Lancia sa sobom nosi nepogrešivi stil kojim se ne razmeće ali veoma jasno akcentuje svoj temperament.

Maserati Ghibli - Otkrivanje za dve nedelje

Maserati Ghibli - Otkrivanje za dve nedelje

Nije tajna, da Maserati priprema sedan sa starim-novim imenom Ghibli. Novi sedan u hijerarhiji italijanskog proizvođača, biće smešten ispod modela Quattroporte, što znači da će pripadati višoj srednjoj klasi. Iako se izgled drži u tajnosti, poznato je da će premijeru imati u Šangaju...

Renault Rafale E-Tech Hybrid Esprit Alpine
Slika nedelje