AutoMAGAZIN - Vesti

Najnovije vesti iz auto industrije

Aleksandra Đurđević ponovo na čelu Asocijacije uvoznika vozila i delova

Aleksandra Đurđević ponovo na čelu Asocijacije uvoznika vozila i delova

Generalna direktorka Delta Auto grupe i potpredsednica Delta Holdinga, Aleksandra Đurđević, reizabrana je na mesto predsednice Srpske asocijacije uvoznika vozila i delova na izbornoj skupštini održanoj 11. juna, kojoj će predsedavati tokom dvogodišnjeg mandata...

Đurđević je na predlog Upravnog odbora izglasana jednoglasno, a pored izbora za predsednika Asocijacije, odabrani su i članovi Upravnog odbora: Danijel Begović (Star Import), Slobodan Pešić (Porsche SCG), Igor Ševo (Crossroad Adria), Robert Lukić (Toyota Srbija), Vladimir Nikčević (Adriatic Auto) i Jelena Janićijević (Burnout).

„U našoj zemlji postoji značajan prostor i potreba za uređenjem i unapređenjem tržišta vozila, kao i za stvaranjem povoljnijeg ambijenta, kako bi se sustigli globalni trendovi i tržište pripremilo za promene i nove tehnologije. Naša Asocijacija će nastaviti dijalog i saradnju sa relevantnim državnim i lokalnim institucijama, kao i sa nevladinim sektorom, kako bi se podstakao dalji razvoj infrastrukture za električna vozila i unapredio postojeći sistem finansijskih i nefinansijskih beneficija“, istakla je Đurđević.

Aleksandra Đurđević ponovo na čelu Asocijacije uvoznika vozila i delova

Ona je dodala da će Asocijacija inicirati zakonsku regulaciju zabrane uvoza vozila koja su najveći zagađivači, nebezbedna i kao takva zabranjena za uvoz u većini zemalja. Predstvnici uvoznika će se i tokom narednog perioda zalagati za pojednostavljenje procedura prilikom kupovine električnih vozila i promovisanje bezbednosti u saobraćaju.


Skupština je takođe jednoglasno potvrdila da član Upravnog odbora Asocijacije i generalni direktor Keos d.o.o. Milan Belin zadržava mesto predsednika Grupacije uvoznika vozila pri Privrednoj komori Srbije. Tom prilikom Srpska asocijacija uvoznika vozila i delova potvrdila je i izveštaj o radu, finansijskom poslovanju, budžet i plan za naredni period.


PR

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

Putevi Srbije - Sprskim tagom i kroz Crnu Goru

JP „Putevi Srbije" obaveštava javnost da svi postojeći korisnici srpskih tagova kao i oni koji kupe nov srpski tag, od sutra 05.06.2024. godine, mogu da nakon izvršene prekonfiguracije, odnosno registracije na TOLL4ALL platformu, plaćaju putarinu na autoputevima u Crnoj Gori (autoput Podgorica –Kolašin i tunel Sozina)...

123456. . .1599
Rally Italia Sardegna 2024 - Tanak
Slika nedelje